FødevareWatch

Fakta sætter fart under nyt butikskoncept

Discountkæden har haft stor succes med at modernisere sine butikker. Yderligere 40 butikker står klar i det nye koncept med udgangen af juni, fortæller kædedirektør.

Kædedirektør Niels Karstensen bag kassen i en Fakta-butik. | Foto: Stine Bidstrup

Fakta har længe været Coops problembarn, men discountkæden satser stort på at modernisere sine butikker for at lokke flere kunder til.

Kæden relancerede sidste år 16 butikker under et nyt og mere kvalitetsbevidst koncept, og det er gået så godt, at ledelsen har valgt at ombygge yderligere 40 adresser, der alle står klar med udgangen af juni.

"Vi har sat tempoet op efter, at have set resultaterne i de første 16 omstillede butikker," udtaler kædedirektør Niels Karstensen i en pressemeddelelse.

Til august bliver det besluttet, hvor mange moderniseringer der skal gennemføres resten af året. Målet er, at de fleste af kædens 440 butikker skal være bygget om til det nye koncept med udgangen af 2016.

Fakta har været igennem en svær periode de seneste år, hvor kæden har været hårdt presset af den store konkurrence på det danske discountmarked.

Der var imidlertid tegn på bedring i 2014, hvor det lykkedes at hæve omsætningen og minimere underskuddet. Toplinjen voksede således fra 9,7 mia. kr. til 9,8 mia. kr., mens bundlinjen landede i et minus på 82 mio. kr. mod et underskud på 99 mio. kr. året før.

Coop oplyser desuden, at Fakta har vundet markedsandele i første kvartal af 2015, mens kundetilfredsheden også er gået frem.

Fakta vil halvere underskud

Fakta bremser stor chef-udskiftning

Fakta håber på break-even i 2015

Fakta udskyder overskud

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier