
For blot et par år siden var det stort set umuligt for glutenallergikere og andre, der af den ene eller den anden grund efterspurgte fødevarer uden gluten, at opdrive pasta, brød eller pålæg uden glutenproteinet, der - ud over at give elasticitet til brød og hjemmebag – ofte giver glutenallergikere mavekneb. I hvert tilfælde hvis de kiggede på hylderne i de gængse dagligvarebutikker.
Her var varenumrene uden gluten nærmest ikke-eksisterende. Og glutenintolerante og -sensitive var i stedet henvist til specialbutikker og helsekostforretninger, der var leveringsdygtige i dyre glutenfri produkter af svingende kvalitet.
Allerede abonnent? Log ind.
Læs hele artiklen
Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.
- Adgang til alle låste artikler
- Modtag vores daglige nyhedsbreve
- Fuld adgang til vores app