FødevareWatch

Detailkæder skærper glutenfri profil

Udvalget af glutenfri produkter i de danske supermarkeder er eksploderet de seneste år. Udviklingen kommer i kølvandet på nye krav fra forbrugerne, der efterspørger flere glutenfri varer på hylderne.

Foto: Jon Elswick

For blot et par år siden var det stort set umuligt for glutenallergikere og andre, der af den ene eller den anden grund efterspurgte fødevarer uden gluten, at opdrive pasta, brød eller pålæg uden glutenproteinet, der - ud over at give elasticitet til brød og hjemmebag – ofte giver glutenallergikere mavekneb. I hvert tilfælde hvis de kiggede på hylderne i de gængse dagligvarebutikker.

Her var varenumrene uden gluten nærmest ikke-eksisterende. Og glutenintolerante og -sensitive var i stedet henvist til specialbutikker og helsekostforretninger, der var leveringsdygtige i dyre glutenfri produkter af svingende kvalitet. 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier