DF vil snakke offentlig vækst

Dansk Folkeparti står aktuelt til at blive den vindende bloks største parti. Ministerposterne forbliver endnu ved gisninger, men der skal i hvert snakkes vækst i de offentlige udgifter, siger næstformand.
AF MAZ PLECHINGER

Klapsalver og spredte hurraråb bryder løs. Naturligvis. På skærmen i Dansk Folkepartis festlokale i Snapstinget troner et billede af partiformand Kristian Thulesen Dahl, men nok så vigtigt er tallet underneden: 22 pct. Støttepartiet i blå blok står til at blive større end Venstre. Som det største parti i den vindende blok.

Det taget i betragtning er stemningen ved DF-festen faktisk påfaldende stille. Eller måske snarere med mindre påtaget larm og jubel end ved de andre fester. Stemningen er så god, at der er plads til at tage situationen med ophøjet ro.

”Alt kan endnu ske. Det er ikke os, der stikker hånden i vejret og siger ”four more years”. Det handler om ydmyghed,” konstaterer partiets sundhedsordfører Liselott Blixt.

Men i lokalets ene hjørne gør pianisten klar til fest bag sit el-keyboard. Foran ham gør partiformand Kristian Thulesen Dahl sig klar til et tv-interview. Uagtet hvor højt, han troner i meningsmålingerne, står han scenevant med spredte ben, så han når ned i niveau med journalisten. Iklædt beskedent Mona Lisa-smil og lige så beskedne udmeldinger.

Næstformand Søren Espersen er lidt mere højtravende.

”Hvis det her holder, så er det så sensationelt,” konstaterer han.

” Hvis det holder, så må Kristian Thulesen Dahl og Lars Løkke jo sætte sig sammen i morgen. Men foreløbigt lægger bolden hos Lars Løkke Rasmussen.”

For valgets aktuelt største spørgsmål er ikke, om det bliver rød eller blå sejr. Men hvorvidt Dansk Folkeparti skal i regering – og med hvilken post til Kristian Thulesen Dahl.

”Vi har det meget let i Dansk Folkeparti, hvad det angår. Det er op til Kristian at afgøre, hvad han vil” siger Søren Espersen.

”Men vi skal i hvert fald snakke om genindførsel af grænsebommene. Og om vækst i de offentlige udgifter.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Pr

Danforel kæmper sig ud af barsk periode

For abonnenter