FødevareWatch

Coop-direktør skal vende engelsk byggemarkedskæde

Michael Løve skal bruge erfaringerne fra genopbygningen af Superbrugsen i sit nye job som adm. direktør i engelsk B&Q.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Den 41-årige Michael Løve, der i dag er koncerndirektør i Coop, skifter Danmark ud med England og supermarkedsbranchen ud med byggemarkedsbranchen. Han skal nemlig være adm. direktør i den engelske byggemarkedskæde B&Q, der er en del af verdens tredje største detailkoncern Kingfisher.

Her bliver hans første opgave at gøre det sammen med B&Q, som han gjorde i Superbrugsen, hvor han var kædedirektør fra 2011-2014. Da Michael Løve dengang tiltrådte, var Superbrugsen presset af, at kunderne i stigende grad valgte discount. Dengang krævede det et nyt koncept at vende udvikling, og Michael Løve planlægger at give B&Q samme behandling.

"B&Q er en kæde, der har det godt med et stort overskud. Men den har set en tilbagegang i omsætning pr. butik. Den øvelse, vi gik igennem i Superbrugsen, er meget lig den, man skal igennem, hvis man skal reetablere et byggemarked," siger han.

B&Q har allerede annonceret, at virksomheden lukker 60 af sine 350 butikker.

Michael Løve begynder i B&Q den 1. første september, men inden da skal han i tre ugers praktik på gulvet i byggemarkederne for at lære byggemarkedsbranchen at kende.

"Jeg bilder mig ind, at der er mange ting, der går igen fra supermarkedsbranchen, når der kommer til udvikle et butikskoncept og drive det. Men det er et helt andet sortiment og en anden kundelogik, som jeg selvfølgelig skal ind og gøre mig nogle erfaringer med. Jeg kommer til at lære en hel masse nyt, og det er en del af det, der gør, at jeg synes, det er fedt," siger Michael Løve.

Derudover er det også vigtigt for ham, at give sine tre døtre på 2, 7 og 10 år muligheden for at vokse op i udlandet. Som 15-årig flyttede han selv til Chicago i USA med sine forældre. Senere gik turen til Bruxelles, og derudover har han læst på universitetet i Sidney.

"Jeg synes, det var en kæmpe oplevelse dengang, og jeg lærte utrolig meget af det. Min kone og jeg har altid gerne ville prøve det samme for at give vores børn den oplevelse," siger Michael Løve.

I B&Q kommer han til at være øverste chef for mere end 30.000 ansatte. Michael Løve kom til Coop Danmark som nyuddannet civilingeniør i 2001, og blev senere bl.a. logistikdirektør. Herfra fortsatte han i 2009 til en post som driftsdirektør i Københavns Lufthavne, inden han kom tilbage til Coop i 2011 som kædedirektør.

Koncerndirektør skifter Coop ud med engelsk topjob

Coop bremser etablering af nye butikker

Coop henter ny koncerndirektør i Ikea

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier