Sjællandske pensionister køber flest måltidskasser

Hvis du har abonnement på en måltidskasse, så er du højst sandsynligt en sjællandsk pensionist eller en midaldrende med en høj indkomst, viser en stor undersøgelse.
Aarstiderne er kendt for sine måltidskasser, der bliver bragt til døren. | Foto: Pelle Rink/Polfoto/Arkiv
Aarstiderne er kendt for sine måltidskasser, der bliver bragt til døren. | Foto: Pelle Rink/Polfoto/Arkiv

En sjællandsk pensionist eller en midaldrende person med høj indkomst.

Det er prototyperne på de danskere, der køber fødevarer over nettet gennem de såkaldte måltidskasser fra leverandører som Aarstiderne og Skagenfood.

En undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Nordeas nyhedsbrev viser, at det fortrinsvis er ældre mennesker i Hovedstaden, der benytter sig af abonnementerne, hvor man får dagligvarer leveret til døren.

I alt har cirka otte procent af den voksne danske befolkning har haft abonnement på kasserne med frisk kød, fisk, frugt og grønt i løbet af det seneste år.

Undersøgelsen gør samtidig op med myten om, at det er dyrere at handle ind til aftensmaden over nettet. Faktisk viser den, at man kan spare både tid og penge ved at droppe en tur i supermarkedet.

Derfor undrer det også Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea, at kun to procent af danskerne køber dagligvarer i netbutikker som Nemlig.com, Irma.dk eller Osuma.

"De få danskere, der har droppet besværet med at købe ind selv, siger klart, at de gør det for at spare tid, men reelt sparer de også en lille slat penge ved at overlade besværet til andre," siger hun til nyhedsbrevet.

Osuma.dk leverer endnu et millionunderskud

Per Bank fastholder fødevarestrategi trods Wupti-køb

Skagenfood sælger flere fiskekasser i hårdt marked

Irmas netbutik har vokseværk

Aarstiderne tæt på endnu en fordobling

Nemlig-chef går fortsat efter kraftig ekspansion

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også