FødevareWatch

Lakridskongen mærket af investeringslyst

Salget af gourmetlakrids går stadig strygende for den bornholmske producent Lakrids by Johan Bülow A/S. På bundlinjen er det dog tydeligt, at lakridskongen har internationale ambitioner.

Foto: AF Linda Johansen/ POLFOTO/Arkiv

Der findes snart ikke en fødevarekategori, der ikke på en eller anden måde har taget de senere års lakridstrend til sig. I alt fra brændevin til pasta og pølser kan man finde lakridsvariationer, og helt i front for de seneste års udvikling finder man den fremadstormende Johan Bülow og hans efterhånden internationale lakridskimperium.

I det netop aflagte regnskab for 2014 er det lykkedes for Lakrids by Johan Bülow A/S, der blev grundlagt så sent som i 2007, at opnå en bruttofortjeneste på 49,7 mio. kr. Det er lidt højere end i 2013, hvor bruttofortjenesten udgjorde 45,1 mio. kr.

Bundlinjen er gået tilbage med et par millioner fra 10,9 mio. kr. til 8,5 mio. kr. i 2014.

"Selskabets ledelse finder stigningen i bruttofortjeneste tilfredsstillende i et regnskabsår, som er præget af et øget fokus på at etablere Lakrids by Johan Bülow i udlandet," hedder det i ledelseberetningen med henvisning til, at man blandt har etableret to udenlandske datterselskaber i Tyskland og Norge.

"Det er ledelsens forventning, at Lakrids by Johan Bülow A/S er selvfinansierende ved opbygning af egne butikker, såvel opbygning af detailnetværk i udlandet. Dette sker endvidere ved hjælp af ansættelse af nøje udvalgte ledere og medarbejdere til de udenlandske datterselskaber," hedder det i beretningen.

Tilfredsstillende 2014

På udgiftssiden har Lakrids by Johan Bülow A/S i 2014 investeret i at redesigne produkternes emballage, og i 2015 satser producenten på at være klar med de første økologiske produkter.

"Ledelsen i Lakrids by Johan Bülow A/S finder det særdeles vigtigt i et marked, hvor flere og flere går på kompromis med produkternes kvalitet, præsentation og oplevelse, at dette ikke bliver tilfældet med produkter skabt og produceret af Lakrids by Johan Bülow A/S," hedder det i beretningen, hvor det om 2014 mere generelt også tilføjes:

"Årets resultat i 2014 er således præget af flere omkostninger og større investeringer for at sikre, at Lakrids by Johan Bülow A/S også på den lange bane er en virksomhed, der gør en forskel for sine kunder. Ledelsen i Lakrids by Johan Bülow A/S finder på baggrund af ovenstående udvikling årets resultat tilfredsstillende."

Den bornholmskfødte lakridsmager, der sidste år blev kåret som årets leder af Lederne, er eneejer af Lakrids by Johan Bülow gennem sit personlige selskab Johan Bülow Holding, som har en egenkapital på knap 40 mio. kr.

Egenkapitalen i Lakrids by Johan Bülow A/S udgjorde ved udgangen af 2014 24,9 mio. kr.

Forskere: Lakrids bør mærkes med advarsel

Lakridskongen kronet som årets leder

Haribo øger sit danske sliksalg

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier