FødevareWatch

Dansk svinekød kan blive stort i Indien

Der er store penge at hente i et af verdens mest folkerige lande, mener LandboNord. Danish Crown er enig.

Foto: Colourbox

Indien kan blive et stort eksporteventyr for danske svinekødsproducenter.

Der er store penge at tjene for danske svinekødsproducenter i verdens andet folkerigeste land, siger Torben Farum, svineudvalgsformand hos LandboNord.

"Der bor over en milliard mennesker, og så er man svinekødsspisende i Indien. Derfor kunne det være et rigtigt spændende marked at komme ind på," siger han til DR Nordjylland.

De danske producenter vil ifølge ham stå særlig stærkt i Indien, fordi de kan finde ud af at holde en forretningsaftale.

"Det, der betyder noget i Asien, er, at hvis man lover, der står en container derude med kød om tyve dage, så står der en container. Og de koteletter, man har deri, de vejer 56 gram, som man nu har lovet. Det er vi rigtig gode til," siger Torben Farum.

Danish Crown har længe haft øjnene fikseret på det store land i øst. Men et importforbud mod fersk kød i landet har hidtil afholdt virksomheden fra at forsøge sig på det indiske marked.

Det fortæller pressechef Jens Hansen. Han har dog tillid til, at den udfordring på sigt bliver fejet af banen.

"Næste skridt er, at dialogen mellem de indiske og danske fødevaremyndigheder kommer i skred. Det vil sige, at inderne signalerer, at de er interesserede i at få dansk kød ind. I det øjeblik, det kommer, er vi helt sikre på, at der også kommer en åbning for dansk svinekød," siger han til DR Nordjylland.

Tænk: Knap hver tredje pakke svinekød er MRSA-inficeret

Verdens største svinekødsproducent i rekordår

Svensk kød-kritik giver eksport-dyk

Danmark mistede svineeksport for 1,5 mia

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier