FødevareWatch

Der bor en bager... men 300 er truet af lukning

300 af landets 800 bagere er lukningstruede. Opskriften på succes er en blandet landhandel.

Foto: Magnus Holm

Kagens dag i dag er lidt af en festdag for de kageglade. Men for mange bagere er hverdagen ikke en fest.

I de senere år har mange bagerier bagt deres sidste bolle, og lige nu er 300 ud af landets 800 bagerier lukningstruede. Det fortæller DR Østjylland.

For frisk bake-off brød i supermarkederne er faldet i forbrugernes smag, konstaterer detailhandelsekspert Bruno Christensen.

"Vi vil have højeste kvalitet og vi vil have laveste pris, og det er også det, vi oplever, at dagligvarehandelen tilbyder os," siger han.

Han peger på, at folk også kan lide at de har mulighed for at købe deres brød og bagværk, når de alligevel er en tur i supermarkedet.

Bruno Christensen forklarer, at de bagerier, som klarer sig godt i dag, typisk har slået sig på at lave nye brødsorter indenfor rugbrød og grovbrød samtidig med, at de også tilbyder sandwiches, kaffe - og selvfølgelig stadig kager.

"I takt med at hele dagligvareområdet bliver mere og mere standardiseret og går i retning af, at vi skal købe ind til så lave priser som overhovedet muligt, så er der på den anden side også sket en vækst i antallet af fødevare-specialbutikker - også bagerbutikker."

Bruno Christensen peger på, at beliggenheden er afgørende for netop den slags specialforretninger.

"Hvis de ligger rigtigt, så er de i stand til at opnå en pæn succes," siger han.

Stærkt forbedret resultat hos bagerigrossist

Bager- og Konditormestrene får ny direktør

Meyers brød på vej ind i Kvickly

GuldBageren går i betalingsstandsning

Krigen om håndværksbrødet

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier