FødevareWatch

Nu er Guldbageren reddet

Bagerkæden har indgået aftaler med sine kreditorer, og dermed er en truende konkurs endegyldigt afværget.

Guldbageren havde et underskud på 1,2 mio. kr. sidste år. | Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Guldbageren er nået til enighed med sine kreditorer, og dermed er bagerkædens fremtid sikret efter flere måneders usikkerhed.

Ledelsen skriver i en pressemeddelelse, at et forslag om en såkaldt rekonstruktion er blevet vedtaget i skifteretten onsdag, hvilket betyder, at kæden nu er i stand til at afdrage sin gæld og fortsætte driften.  

Direktør og bestyrelsesmedlem Michael Mikkelsen glæder sig over, at det er lykkedes at afværge den truende konkurs i bagerkæden, der fungerer som et marketings- og indkøbsfællesskab.

Det har unægtelig været en hård proces, vi har været igennem, så vi er selvsagt meget glade for det positive udfald"

Michael Mikkelsen, direktør, Guldbageren
"Det har unægtelig været en hård proces, vi har været igennem, så vi er selvsagt meget glade for det positive udfald. Vi har dog stadig en vigtig opgave foran os, men med rekonstruktionen, og den store opbakning vi mødte hos vores kreditorer i går, har vi nu fået skabt det bedst mulige afsæt for en positiv fremtid for Guldbageren A/S og vores mange medlemmer," udtaler han.

Guldbageren har været i problemer gennem længere tid på grund af frafald blandt medlemmerne, hvilket betød, at den frivillige kæde kort før jul ikke længere var i stand til at betale sine kreditorer.

Det lykkedes i første omgang at afværge konkursen, da cirka 40 medlemmer valgte at skyde penge i den slukne fælleskasse i midten af december, hvilket gav ledelsen tid til at forsøge at finde en løsning.

Det førte i første omgang til, at Guldbageren gik i betalingsstandsning i februar, hvorefter en rekonstruktion blev foreslået og endeligt vedtaget onsdag, hvor kreditorerne gik med til at tilpasse gælden.

"Vi har været ramt af branchens udvikling, ligesom alle andre bagerforretninger og kæder i landet. Men vi har en oplevelse af, at den negative udvikling er stagneret, og med det unikke koncept og de muligheder, der er i Guldbager-kæden, har vi en klar forventning om, at vi i den kommende tid vil forøge antallet af medlemmer i kæden," siger direktør Michael Mikkelsen.

GuldBageren går i betalingsstandsning

GuldBageren afværger truende konkurs

Truet bagerkæde tæt på overlevelse

Kendt bagerkæde er truet af konkurs

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier