Slagteriboss tjener ti gange mere end Danish Crowns ledelse

Direktøren for den amerikanske slagterikoncern Smithfield Foods trækker astronomiske summer hjem i årsløn for 2014 – et år, hvor selskabet har sat rekord for indtjeningen.
Foto: Steve Helber/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Steve Helber/AP/POLFOTO/arkiv

Kjeld Johannesen og hans kolleger i direktionen i den danske slagterikoncern Danish Crown kan næppe tillade sig at klage over lønnen, som samlet set beløber sig til mange millioner kroner årligt. Men den blegner alligevel i skyggen af den uhyrlige gage som Smithfield Foods’ adm. direktør C. Larry Pope kan sætte ind på bankbogen efter det seneste finansår.

Ifølge hjemmesiden hamptonroads.com viser officielle dokumenter indleveret til de amerikanske finansmyndigheder, at den amerikanske topchef scorede en samlet kompensation for regnskabsåret 2014 på 37,5 mio. dollars eller ca. 255 mio. kroner.

Til sammenligning betalte Danish Crown samlet 26 mio. kroner til hele sin direktion i det seneste regnskabsår 2013/2014, hvilket også var tilfældet året forinden. Dermed tjener C. Larry Pope altså alene omkring ti gange så meget som hele direktionen i Danmarks slagteriflagskib.

Det er samtidig mere end tre gange så meget som topchefen selv tjente i 2013, hvor han kunne sætte 10,8 mio. dollars i banken.

Aber dabei

Der er dog en lille hage ved den 60-årige topchefs giganthyre for 2014. Hele 17,6 mio. dollars – eller næsten halvdelen af den samlede kompensation – er nemlig aktieoptioner, som han har fået tildelt fra Smithfields kinesiske ejer WH Group. Og disse optioner kan ikke udnyttes lige med det samme, fremgår det af dokumenterne.

I laget lige under topchefen kunne den afgående finansdirektør Robert W. ”Bo” Manly IV notere sig en samlet løn på 15,2 mio. dollars, mens hans afløser, Kenneth Sullivan, måtte ”nøjes” med 9,2 mio. dollars.

De store lønninger til ledelsen i Smithfield Foods skal ses i lyset af et rekordår for det amerikanske selskab, hvor man formåede at hæve omsætningen med 8 pct. til 15 mia. dollars, mens bundlinjen blev løftet med hele 361 pct. til 556 mio. dollars.

Verdens største svinekødsproducent i rekordår

Smithfield-direktør åbner døren for opkøb

Smithfield investerer stort i fabrikker

Smithfield Foods annoncerer ny struktur

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også