Tesco sluttede skidt uge i skrotbunken

Efter et særdeles sløjt regnskab, nedgraderer Fitch nu britiske Tesco til "junk".
Foto: Tesco/PR
Foto: Tesco/PR

Det har ikke været nogen stor uge for det britiske detailselskab Tesco. Onsdag kunne selskabet fortælle om en nedskrivning på 73 mia. kr. i forbindelse med sine foreløbige resultater for 2014/15, og fredag dryssede kreditvurderingsbureauet Fitch lidt yderligere salt i såret ved at nedgradere ratingen af supermarkedskæden til karakteren "BB+" fra "BBB-".

En så lav karaktergivning går også under betegnelsen "junk", altså skrot, hvilket ikke vil gøre det billigere for selskabet at hente finansiering på de internationale kapitalmarkeder - tværtom. Hovedparten af de nedskrivninger af aktiver, som selskabet informerede om tidligere på ugen, skyldes ifølge Tesco udfordrende forhold i branchen og faldende overskud.

"Det har været et meget svært år for Tesco. Resultaterne afspejler en forværring i markedet og, væsentligere, en forringelse af vores konkurrenceevne i de senere år," udtalte Tesco-chef Dave Lewis i regnskabet.

"Vi har set de realiteter i øjnene, forsøgt at trække en streg i sandet i forhold til fortiden, og vi er begyndt at bygge op igen. Vi har allerede set opmuntrende tegn fra det, vi har gjort hidtil," fortsatte han.

Tescos underliggende drift gav et overskud på 961 mio. pund, men efter nedskrivningerne tabte supermarkedselskabet hele 6,4 mia. pund.

Tesco faldt onsdag 5,2 pct. til 222,65 pence, men siden har den rettet sig en smule til 225,05 pence. I starten af 2014 blev aktien handlet i niveauet 335 pence.

Tesco leverer værste regnskab nogensinde

Analytikere: Tesco vil nedskrive med 31 mia kr

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også