FødevareWatch

Borgerlige partier utilfredse med råd fra måltidstænketank

Venstre og Liberal Alliance kritiserer de tre råd, som måltidstænketanken netop har præsenteret.

”Fuldstændigt latterligt,” lyder kritikken fra Mette Bock, som er Liberal Alliances landbrugs- og fødevareordfører, om de tre nye måltidsråd, som Dan Jørgensens måltidstænketank ifølge dr.dk har brugt næsten en million kroner på at udarbejde.

Erling Bonnesen, Venstres ordfører for landbrug og fødevarer, kalder det spild af penge. Han mener, at rådene er en række selvfølgeligheder, som de fleste kender til i forvejen.

”Jeg havde forventet nogle gode, konkrete råd, der kunne hjælpe danskerne med at vælge de rette varer på supermarkedshylderne og træffe fornuftige madbeslutninger,” siger han til mediet.

Fødevareminister Dan Jørgensen er uenig i kritikken og siger, at han er glad for måltidstænketankens engagerede arbejde.

Måltidstænketanken blev nedsat i september sidste år af fødevareminister Dan Jørgensen (S) med et budget på 940.000 kr., hvoraf en del af pengene dog er gået til fem folkehøringer, som flere end 600 mennesker har deltaget i, oplyser Fødevareministeriet til DR Nyheder.

Rådene fra måltidstænketanken, som blev præsenteret torsdag, er:

•Lær at lave mad - og lær det fra dig

•Brug råvarer - og køb ind med ansvar for mennesker, dyr og klode

•Spis sammen med andre - og nyd samværet og måltidet

Måltidstænketank er klar med gode råd

Danmarks nationalret er kåret 

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier