Kyllinge-mishandling fik lov til at fortsætte

En tidligere dømt kyllingproducent fra Haderslev kunne i over et år fortsætte med at mishandle tusindvis af kyllinger, selv om Fødevarestyrelsen kendte til sagen.
Foto: Carsten Andreasen
Foto: Carsten Andreasen
KILDE: METROXPRESS

Ifølge metroxpress kunne en tidligere dømt kyllingproducent fra Haderslev i over et år fortsætte med at mishandle tusindvis af kyllinger, selv om Fødevarestyrelsen kendte til sagen.

Det fremgår af den tredje dom mod kyllingproducenten, der blev afsagt ved retten i Sønderborg den 26. marts.

Af sagen fremgår det, at Fødevarestyrelsen gav kyllingproducenten et påbud i januar 2013 efter de to tidligere domme - blandt andet for at mishandle kyllinger ved at klemme dem sammen på for lidt plads.

Men trods politianmeldelsen gik der endnu fem måneder, før Fødevarestyrelsen kom på et såkaldt velfærdsbesøg hos producenten, som nu - halvandet år efter politianmeldelsen - er blevet dømt.

Peter Sandøe, professor i dyreetik på Københavns Universitet, er forarget over Fødevarestyrelsens sløvhed.

"Det er for dårligt, at der går så lang tid. Myndighederne bør stramme op på deres procedurer, så de altid følger op ret hurtigt de steder, hvor der er grund til at tro, der er problemer," siger professoren til metroxpress.

Inger Lund Overgaard, tidligere ansat i Fødevarestyrelsen, nu hos Dyrenes Beskyttelse, mener, at Fødevarestyrelsen skulle have reageret hurtigere:

"Det er virkeligt groft. De burde være gået ind langt tidligere, for det er et helt år, hvor man risikerer, at tusinder af kyllinger lider."

Ifølge tal fra Justitsministeriet tog det i 2013 i gennemsnit 402 dage, fra en dyreværnssag blev anmeldt, til der faldt dom.

Coop indgår partnerskab om økologiske kyllinger

Kyllingeproducent finder plads mellem økologi og konventionel

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også