FødevareWatch

Danskere vil opfinde ny metode til fiskerøgeri

I et projekt mellem DTU Fødevareinstituttet, Royal Greenland og Royal Smoke, arbejder man på at udvikle en mere miljøvenlig måde at røge fisk på.

Royal Greenland, DTU Fødevareinstituttet og udviklingsselskabet Royal Smoke ApS har i de seneste år sammen indgået i et moderniseringsprojekt i forsøget på at udvikle en mere miljøvenlig og bæredygtig metode til at røge fisk.

”Vi skaber en renere måde at lave røgvarer på; det er princippet i det. Nu har vi så kastet os over laks, som vi kan producere på en mere miljøvenlig måde og med lavere CO2-udslip. Det er humlen i det hele. I stedet for at slippe alle mulige ukontrollerede partikler løs på røgvarer, så laver vi en renseproces, som gør, at røgvarer ikke er så risikobetonede at spise,” siger medstifter af udviklingsselskabet Royal Smoke A/S Kim Plaschke til FødevareWatch og fortsætter:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier