FødevareWatch

Hørkram indvier ny frostsatsning

Hørkram Foodservice tager inden længe 8.000 nye kvadratmeter frostlager i brug uden for Aarhus, ligesom virksomheden som led i en større vækststrategi har købt endnu en nabogrund til mulige kommende udvidelser.

Foto: Majken Søndergaard Nielsen

Hørkram Foodservice, der har hjemme i Sorø og i Kolt ved Aarhus, udvider på den jyske halvø og indvier i næste uge et nyt frosthus på 8.000 kvadratmeter. Derudover har foodservicevirksomheden købt nabogrunden på 38.500 m2 for at fremtidssikre virksomhedens mange vækstplaner, hedder det i en pressemeddelelse.

"Vi er et sted nu, hvor vi har stort behov for øget lagerkapacitet og mere plads til vores administration. Det er en utrolig positiv udvikling for os, men i høj grad også for området her udenfor Aarhus," udtaler centerdirektør John Astrup.

Med indvielsen af de nye kølige kvadratmeter frigøres der plads i de eksisterende faciliteter, så Hørkram kan foretage en række andre ombygninger, der er på tegnebrættet.

"Vi er de sidste 10 år gået fra 22 lastbiler til 39 og en personale-tilgang fra 145 medarbejdere til 190. Det beskriver meget godt den fantastiske udvikling, som vi har gennemgået og som følge heraf også behovet for mere plads i hele vores virksomhedsstruktur. Med vores nye frosthus og tilkøbet af nabogrunden sikrer vi gode forhold både for vores kunder og for vores medarbejdere og vi sikrer samtidig også vores mange fremtidige vækstplaner og udviklings-muligheder," siger John Astrup.

Samlet har Hørkram cirka 25.000 kvadratmeter bygninger.

Koncern i stadig vækst

Der er endnu ikke kommet regnskab for 2014, men i 2013 lykkedes det Hørkram at komme hjem med et rekordresultat på 68,4 mio. kr. – en tredobling af bundlinjen fra 2012.

Salg- og marketingdirektør Preben Berg Kristensen har til FødevareWatch tidligere sagt, at 2014-regnskabet tegnede til at blive godt.

”Jeg tror ikke, det bliver en tredobling af bundlinjen igen, men vi skaber et bedre resultat i 2014 end i 2013,” sagde han tilbage i november 2014.

Hørkram Foodservice blev i 2008 opkøbt af den tyske familieejede Citti-koncern, som med adm. direktør Dirk Lüetje i spidsen købte det succesfulde danske cateringsselskab af Alex Buchardt Pedersen.

Den tyske ledelse har haft en stærkt positiv indflydelse på Hørkram, fortalte salgs- og marketingdirektøren sidste år.

”De har båret os op i superligaen med deres systemer, hvor alt bliver tjekket og kontrolleret, og man kan se alt – vi kan reagere fra dag til dag. Noget, tyskerne er gode til, er systemer, og de har bare nogle, der gør, at vi kan levere varen. Vi har en servicegrad der nærmer sig toppen,” lød det fra Preben Berg Kristensen.

Catering-giganters dominans kan svække konkurrencen

Fødevarefirma skal vokse med ny medejer

Hørkram ruster sig til forandret kundelandskab

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier