Schweizisk chokoladefabrik er øverst på børsernes menu

Den schweiziske chokoladeproducent Barry Callebaut tager det største skridt i seks år op ad aktiestigen i onsdagens europæiske handel.
Foto: JP
Foto: JP
AF RITZAU FINANS

Den schweiziske chokoladeproducent Barry Callebaut tager et voldsomt skridt op ad aktiestigen i onsdagens europæiske handel, da selskabet stiger med omkring 10 pct.

Det rækker til en førsteplads blandt dagens kursspringere på det brede Euro Stoxx 600-indeks. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Den markante fremgang sker efter onsdagens halvårsregnskab, hvor chokoladefabrikken venter fortsat vækst i et chokolademarked, som ellers anses for at være nedadgående. Det er blandt andet fokus på produktmarginer og -omkostninger, der skal hjælpe med at sparke gang i chokolademarkedet, skriver selskabet i en meddelelse.

Halvårsregnskabet viste samtidig en øget salgsvolumen på 2 pct. til 893,4 ton chokolade. Den fremgang skal ses i forhold til et generelt chokolademarked, som gik tilbage med 1,5 pct. i samme periode.

Det ser dog ud til, at Barry Callebaut er gledet udenom chokoladekrisen, da både driftsresultat og nettoomsætning slog estimaterne fra de fem analytikere, som har indsendt estimater til Bloomberg.

EBIT lød på 219,2 mio. schweizerfranc mod forventede 211,6 mio. Det samme gjorde sig gældende for nettoomsætningen, som var en anelse bedre end de ventede 131,2 mio. schweizerfranc, da resultatet lød på 132,4 mio.

Barry Callebaut stiger fortsat kraftigt på børsen og handles onsdag eftermiddag til 1038 schweizerfranc på børsen i Zürich. Det svarer til en stigning på 9,1 pct. i forhold til tirsdagens lukkeniveau.

Summerbird får sit eget risteri

Toms slået i rødt af tysk opkøb og faldende sliksalg

Peter Beier udvider salgskanaler massivt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også