FødevareWatch

Slagterifusion vedtaget

Etableringen af "Slagteriselskabet Danmark" er en realitet, hvis konkurrencemyndighederne giver grønt lys.

Foto: Ritzau Scanpix/Janus Engel.

Ejerne af de to andelsslagterier Danish Crown og Tican har besluttet at fusionere. Med et overvældende flertal har de torsdag aften godkendt fusionen af de to andelsselskaber.

Både i Hanstholm, hvor Tican holdt generalforsamling, og i Horsens, hvor Danish Crowns repræsentantskab var samlet, blev fusionen vedtaget med meget bred tilslutning.

Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

"Vi havde en både saglig og konstruktiv debat. Det, der først og fremmest optager vores andelshavere, er helt naturligt, hvordan de skal komme igennem de to år, hvor en del af deres restbetaling skal gå til udligning af forskellen i det aktuelle indtjeningsniveau og egenkapitalen. Det ændrer dog ikke på, at der var bred opbakning til fusionen," siger Jens Jørgen Henriksen, der er formand for Tican.

Beslutningen om at samle de to andelsejede slagterivirksomheder i et fælles selskab kom i forlængelse af, at Tican - som beskrevet på Fødevarewatch -  igennem længere tid havde arbejdet på at finde en økonomisk samarbejdspartner.

Blandt Ticans ejere sagde 91 pct. ja til fusionen, mens Danish Crowns repræsentantskab sagde enstemmigt ja med 100 pct. for.

"Jeg er rigtig glad for, at der er så massiv opbakning blandt ejerne i begge selskaber. Det viser, at den her fusion er den rigtige løsning i situationen, og et klart ja fra ejerne på begge sider skaber et rigtigt godt fundament for arbejdet med at fusionere de to virksomheder," siger Danish Crowns formand Erik Bredholt i pressemeddelelsen.

Fusionen skal nu godkendes af de relevante konkurrencemyndigheder.

Ulykken der ventede på at ske

Slagteri i Thisted spås fem års levetid

Tican-landmænd overvejer at droppe slagtesvin

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier