Chef-flugten fortsætter i Tesco

Manden, der har stået for oprydningen i direktionen efter sommerens regnskabsskandale, forlader nu selv bestyrelsen i den kriseramte detailkæde.
Tesco har sagt farvel til i alt 21 direktører og bestyrelsesmedlemmer siden i sommer. | Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/POLFOTO/arkiv
Tesco har sagt farvel til i alt 21 direktører og bestyrelsesmedlemmer siden i sommer. | Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/POLFOTO/arkiv

Patrick Cescau forlader sin post som bestyrelsesmedlem hos Tesco. Han er femte ledende medarbejder, der smutter fra den britiske detailkæde inden for få uger.

Det skriver flere engelske medier.

Patrick Cescau har været medlem af Tescos bestyrelse i seks år, og han har stået for at rydde op i direktionen efter sommerens afsløringer af omfattende rod i regnskaberne.

Her kom det frem, at kæden har regnet 2,4 mia. kr. forkert i sin resultatprognose for første kvartal af 2014, hvilket siden har ført til, at en række direktører og bestyrelsesmedlemmer har mistet deres arbejde.

Patrick Cescau var blandt andet involveret i beslutningen om at fyre adm. direktør Philip Clarke i juli, der efterfølgende blev erstattet af Dave Lewis, der kom til fra Unilever, hvor Cescau var direktør fra 2005 til 2009.

Bestyrelsesformand Sir Richard Broadbent måtte samtidig forlade sin post i oktober, da den nye topchef, Dave Lewis, fandt yderligere huller i regnskabet. Han blev erstattet af John Allan i sidste måned.

I alt har 21 direktører og bestyrelsesmedlemmer forladt den britiske detailkæde siden sommerens afsløringer.

Tesco skal måske fyre 10.000

Tesco bliver undersøgt af vagthund

”Drastiske Dave” varsler markante nedskæringer i Tesco

Medie: Drastiske ændringer på vej i Tesco

Avis: Tre Tesco-direktører har forladt selskabet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også