FødevareWatch

Det globale forbrug af kød steg i 2014

Det globale marked for kødprodukter steg marginalt i 2014, selvom forbruget faldt i en række vestlige lande, især i Europa.

Foto: POLFOTO

Der var en marginal fremgang at spore i det globale forbrug af kød i det forgangne år selvom flere vestlige markeder er på retræte.

Det viser nye tal fra Euromonitor ifølge Global Meat News.

Det er især på verdens vækstmarkeder, hvor den gennemsnitlige disponible indkomst er stigende, at man har set en fremgang i 2014, skriver mediet. I Indien steg den disponible indkomst f. eks. med hele 95 pct., mens kødforbruget steg med 50 pct. i forhold til året før.

Til gengæld faldt forbruget markant på en række vestlige markeder, hvor især forbrugere i de europæiske lande Grækenland, Tyskland og Holland vendte sig væk fra kød i deres kost, mens det amerikanske marked faldt med et enkelt procentpoint.

Det er især øgede sundhedshensyn blandt borgerne i disse lande, der er skyld i nedgangen. Men for Grækenlands tilfælde må den generelle økonomiske situation givetvis også spille ind.

Svensk kød-kritik giver eksport-dyk

Danskerne nægter at kvitte fedtet

Lidt medvind til trængte svinebønder

På jagt efter ’New Normal’ i svinekødsmarkedet

Vigtig åbning på vej i russisk boykot

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier