FødevareWatch

Mærsk-topchef på vej ind i Unilever

Nils Smedegaard Andersen er indstillet til en plads i bestyrelsen i den internationale koncern, der dækker over flere kendte fødevaremærker.

Nils Smedegaard Andersen har været topchef i Mærsk siden 2007. | Foto: Michael Hansen/Polfoto/Arkiv

Nils Smedegaard Andersen, adm. direktør i Mærsk, er på vej til at indtage en plads i bestyrelsen i Unilever.

Den internationale koncern skriver på sit website, at bestyrelsesformand Michael Treschow har indstillet den danske topchef til valg på en generalforsamling d. 30. april.

Den 56-årige direktør er en af dansk erhvervslivs største profiler. Han har været adm. direktør for A.P. Møller-Mærsk siden 2007 og har tidligere stået i spidsen for Carlsberg fra 2001-2007.

Han sidder desuden i bestyrelsen for Dansk Supermarked og har en fortid i forskellige stillinger i Tuborg og Danske Sukkerfabrikker.

I Unilever vil han få medansvar for en række store brands inden for dagligvarer som Knorr, Frisko, Hellmann’s og Lipton.

Koncernen har imidlertid haft det svært på det seneste og måtte konstatere et fald i omsætningen på 2,7 pct. i fjerde kvartal af 2014.

Dansk Unilever-chef skal skabe globale resultater

Unilevers vækst lever ikke helt op til forhåbningerne

Unilever bakker op om Tesco

Der skal smør på brødet i margarinebranchen

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier