FødevareWatch

Canadisk detailkæmpe køber danske aktiviteter fra Shell

Canadiske Couche-Tard køber en del af Shells aktiviteter i Danmark, skriver Bloomberg. Handlen ventes gennemført i andet halvår af 2015.

Canadiske Couche-Tard, som i Danmark blandt andet står bag Statoil Fuel and Retail A/S, overtager Shells tankstationer i Danmark.

Det forventes, at handlen endeligt gennemføres i slutningen af andet halvår af 2015, når myndighedsgodkendelse og øvrige betingelser er på plads. Parterne er enige om ikke at offentliggøre købsprisen for handlen, oplyser Shell og Couche-Tard.

Forretningsaktiviteterne vil overgå til Statoil Fuel and Retail A/S, som er et 100 procent ejet datterselskab af Alimentation Couche-Tard, der i 2012 overtog Statoils tankstationer i Danmark.

Den danske del af Shells retail forretning består af 315 stationer, heraf er 225 full-service stationer, 75 automatstationer og 15 truck stationer. Af de 315 stationer er 140 ejet af Shell, 115 er lejede stationer og 60 er forhandlere.

Samtidig overtager canadierne også en vigtig B2B forretning og en flybrændstofforretning, der er i syv danske lufthavne, herunder Københavns Lufthavn.

Shell-brandet forsvinder dog ikke lige med det samme fra gadebilledet. Couche-Tard har rettighederne til at bruge Shell-brandet i Danmark i op til ti år.

"Dette køb bliver et fantastisk bidrag til vores netværk i Skandinavien. Det udgør et fremragende strategisk match med vores forretning," siger Jacob Schram, Couche-Tards Group President Europe, i en pressemeddelelse om købet.

Couche-Tard er førende indenfor den canadiske nærbutik branche. I Europa er det canadiske selskab at finde i Skandinavien og de baltiske lande samt Polen.

I Europa driver Couche-Tard et bredt stationsnetværk og har omkring 2239 tankstationer, hvor hovedparten også har en nærbutik.

Shell har 315 tankstationer herhjemme, hvoraf 58 er ubemandede Shell Express-tankstationer, 123 drives af forpagtere, 62 er forhandlerejede, mens 63 er Shell/7-Eleven-tankstationer.

Couche-Tard, der har hovedkvarter i Quebec i Canada, driver mere end 13.000 butikker på globalt plan, herunder over 4445 butikker i USA, primært drevet under Circle K-mærket. Derudover driver Couche-Tard i Europa Statoil- og Ingo-tankstationerne.

Nordamerikanske dagligvarekæder går sammen

Her er verdens største detailkæder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier