FødevareWatch

Foss ramt på indtjeningen

Ovenpå rekordåret 2013 lykkedes det ikke Foss, der producerer måleudstyr til fødevareindustrien, at holde niveauet 2014 igennem. Virksomheden gik næsten 100 mio. kr. tilbage på bundlinjen.

Foto: POLFOTO

Der var smil over hele linjen, da forsknings- og udviklingskoncernen Foss, der har specialiseret sig inden for analyseudstyr til blandt andet fødevareindustrien, sidste år præsenterede rekordregnskabet med 1,76 mia. kr. i omsætning, et driftsresultat på 427 mio. kr. og en bundlinje på 312 mio. kr. efter skat. De smil er sammen med regnskabet for 2014 stivnet en smule, skriver Berlingske.

Overskuddet på driften faldt til 314 mio. kr. mens bundlinjen blev barberet ned til 216 mio. kr. ud af en omsætning, der var faldet til 1,722 mia. kr. Topchef Torben Ladegaard kalder indtjeningen for skuffende, og begrunder det faldende resultat med flere store investeringer, blandt andet i flytning af svenske aktiviteter, samt en mindre investeringslysten europæisk fødevareindustri.

"De dæmpede investeringerne på grund af Ruslands importstop for vestlige fødevarer, og det har vi tydeligt kunnet mærke hos os. På den fropnt mistede vi omsætning for et tocifret millionbeløb," siger Torben Ladegaard til Berlingske.

Foss presset på vækstmarkeder

Ny dansk teknologi kan skanne fødevarer på produktionsbåndet

Proteinproducent opnår bedste resultat i ti år

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier