Foss ramt på indtjeningen

Ovenpå rekordåret 2013 lykkedes det ikke Foss, der producerer måleudstyr til fødevareindustrien, at holde niveauet 2014 igennem. Virksomheden gik næsten 100 mio. kr. tilbage på bundlinjen.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO

Der var smil over hele linjen, da forsknings- og udviklingskoncernen Foss, der har specialiseret sig inden for analyseudstyr til blandt andet fødevareindustrien, sidste år præsenterede rekordregnskabet med 1,76 mia. kr. i omsætning, et driftsresultat på 427 mio. kr. og en bundlinje på 312 mio. kr. efter skat. De smil er sammen med regnskabet for 2014 stivnet en smule, skriver Berlingske.

Overskuddet på driften faldt til 314 mio. kr. mens bundlinjen blev barberet ned til 216 mio. kr. ud af en omsætning, der var faldet til 1,722 mia. kr. Topchef Torben Ladegaard kalder indtjeningen for skuffende, og begrunder det faldende resultat med flere store investeringer, blandt andet i flytning af svenske aktiviteter, samt en mindre investeringslysten europæisk fødevareindustri.

"De dæmpede investeringerne på grund af Ruslands importstop for vestlige fødevarer, og det har vi tydeligt kunnet mærke hos os. På den fropnt mistede vi omsætning for et tocifret millionbeløb," siger Torben Ladegaard til Berlingske.

Foss presset på vækstmarkeder

Ny dansk teknologi kan skanne fødevarer på produktionsbåndet

Proteinproducent opnår bedste resultat i ti år

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også