FødevareWatch

Overkapacitet ramte Chr. Olesen i 2013 og 2014

Den stærke udvikling hos Chr. Olesen & Co. efter finanskrisen fik et dyk i det forskudte regnskabsår 2013/2014, som ledelsen betegner som utilfredsstillende. Overkapacitet er hovedproblemet.

Foto: Juan Hein / Ritzau Scanpix

Ingrediensvirksomheden Chr. Olesen & Co. har mærket markedets realiteter i det forskudte regnskabsår 2013/2014, efter ledelsen ellers i året 2012/2013 kunne fremvise en fordoblet omsætning i forhold til finanskriseåret 2009.

Nettoomsætningen hos Chr. Olesen & Co. faldt en anelse fra 198,8 millioner euro i 2012/2013 til 194,9 millioner euro i 2013/2014. Resultatet tog i samme periode et dyk til 1,44 millioner euro i 2013/2014 fra 2,53 millioner euro året før.

"Årets aktivitet og resultat betragtes af ledelsen som ikke tilfredsstillende. Den forventede overkapacitet i markedet har i regnskabsåret vist sig på koncernens hovedprodukter - med prisfald til følge. I lyset af dette er koncernens samlede omsætning i regnskabsåret tilfredsstillende - men understreger til stadighed behov for spredning i aktiviteterne - ligesom den geografiske spredning af koncernens salg er en styrke," skriver ledelsen i regnskabet.

Trods faldet har der været mere gang i forretningen end tidligere.

"Det har været et år med stigende aktivitet - de stigende mængder har betydet, en nogenlunde uændret omsætning på trods af faldende priser på koncernens kerneprodukter hen over året. Etableringen i Sydamerika har vist sig at være rigtig, og herfra forventes yderligere stigende aktivitet de kommende år," skriver ledelsen.

Chr. Olesen & Co.s beskæftiger sig med handel og distribution af vitaminer, aminosyrer, antioxidanter, mineraler og API. Selskabet er foruden Danmark etableret i Belgien, Tyskland, Brasilien og USA.

Fabriksats skaber vækst hos ingrediensforhandler 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier