FødevareWatch

Medie: Yoghurt-producenter mistænkes for karteldannelse

De franske konkurrencemyndigheder står angiveligt klar med bøder til en række mejeriaktører, som mistænkes for karteldannelse i landet.

- | Foto: Colourbox

De franske konkurrencemyndigheder, Autorité de la Concurrence, er klar til at afslutte en tre år lang undersøgelse af en række mejeriselskaber, som er mistænkt for at have dannet et kartel og presset priserne på yoghurt-produkter i vejret.

Det skriver den franske avis Le Figaro ifølge branchemediet Dairy Reporter.

Og ifølge mediet skulle myndighederne stå klar med bøder til de pågældende aktører, som bl.a. tæller selskaberne Lactalis, Yoplait, Novandie og Senoble.

Selskaberne har angiveligt holdt hemmelige møder på hoteller i Frankrig og brugt ”følsomme oplysninger” fra en partner til et af selskaberne, ligesom man har koordineret sine priser og forhøjelser af disse.

Ingen af de involverede selskaber har ønsket at kommentere sagen overfor Dairy Reporter, men en talsperson for konkurrencemyndighederne bekræftede overfor mediet, at man stadig er i gang med sin undersøgelse.

Vestager: Sådan vil EU sikre fødevarekonkurrencen

EU sætter fødevareindustri under lup

Kreativ Tönnies-ejer undgår bøde på 120 mio euro

Tysk pølsekartel får milliardbøde

Kontorchef: Bøde til svampekartel er mærkbar

Champignonkartel får kæmpebøde

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier