FødevareWatch

Danish Crown og Tican fusionerer

Danmarks to andelsejede slagterivirksomheder er blevet enige om at lægge aktiviteterne sammen i et fælles selskab. Beslutningen er truffet i forlængelse af, at Tican igennem længere tid har arbejdet på at finde en økonomisk samarbejdspartner.

Foto: Ritzau Scanpix/Janus Engel.

Efter årtiers forsøg på at samle de store andelsslagterier i "Slagteriselskabet Danmark" bliver det nu en realitet. Danish Crown og Tican fusionerer.

Det fremgår af en pressemeddelse fra Danish Crown og Tican.

"Med denne løsning har vi fundet en model, der ikke kun giver Tican en fremtid, men som også sikrer, at vores ejere – de danske landmænd – fortsat er med i værdiskabelsen i den danske fødevareklynge," siger bestyrelsesformand for Tican, Jens Jørgen Henriksen, og fortsætter:

"Oprindeligt havde vi ikke forventet, at Danish Crown ville være en mulig partner, men denne fusion er uden tvivl den foretrukne løsning for Ticans andelshavere."

Hos Danish Crown kommer beslutningen efter at have rådført sig med både danske og udenlandske eksperter på konkurrenceområdet.

Danish Crown bygger på fusioner og opkøb gennem årtier, hedder det i meddelelsen:

"Fælles for disse har været, at de har haft stor betydning for Danish Crowns strategiske placering i den internationale konsolidering. Sådan forholder det sig ikke med denne fusion. Derfor ville vi gerne have en pejling af, hvorvidt konkurrenceforholdene ville gøre en fusion mulig, og det har vi fået en klar tilkendegivelse af," siger bestyrelsesformand for Danish Crown, Erik Bredholt, i pressemeddelelsen.

Administrerende direktør Ove Thejls understreger, at aftalen med Danish Crown klart er den bedst mulige.

"Der går måneder, før vi har konkurrencemyndighedernes godkendelse, og i den periode er der naturligvis ikke noget, der vil ændre sig. Hverken for medarbejdere eller for andelshavere. Vi vil bruge den kommende tid på at lære hinandens virksomheder at kende gennem grundige analyser, så vi kan få det bedst mulige resultat ud af en sammenlægning."

Forudsat fusionen godkendes, indgår Ticans andelshavere på lige fod med Danish Crowns andelshavere i det fælles selskab. Der vil i løbet af de første to år ske en udligning i forskel på egenkapital og indtjeningsniveau imellem de to selskaber.

Fusionen af de to selskaber er betinget af godkendelse på hhv. ekstraordinær generalforsamling i Tican og ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Danish Crown ultimo marts. Beslutningen er ligeledes betinget af de relevante konkurrencemyndigheders godkendelse.

"Lille Kjeld" løb med det hele

Svineproducenterne: Fusion er ”relativt ligegyldig”

NNF: Positivt at Tican forbliver på danske hænder

Danish Crown fyrer direktør

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier