FødevareWatch

Kohberg henter ny topchef i Dansk Supermarked

Kohberg Bakery Group A/S har fundet sin sjette direktør på fire år. Fremover er det Erik Barsøe Bohsen, der skal stå i spidsen for brødgiganten.

Efter Morten Hellesens afgang som adm. direktør i Kohberg Bakery Group A/S tilbage omkring nytår har direktørsædet i den store bagerikoncern stået ledigt.

Men sådan er det ikke længere. Ejerne i Koff har hentet den 50-årige Erik Barsøe Bohsen ind som ny topchef  i hovedsædet i sønderjyske Bolderslev.

"Vi er meget tilfredse med, at vi har fundet en lokal mand med de helt rigtige kompetencer og med en ledelsesstil, der passer til lige netop et bageri som vores," udtaler bestyrelsesformand Mads Middelboe og Jesper Fogtmann, der er adm. direktør i familiens holdingselskab Koff A/S i en fælles pressemeddelelse.

Erik Barsøe Bohsen er modsat Morten Hellesen bosat i det sønderjyske, og det har gennem hele processen frem mod ansættelsen af den nye direktør været et vigtigt parameter. Det forklarede Mads Middelboe til FødevareWatch tilbage i starten af året i forbindelse med afskeden med Hellesen.

"Der er tale om et planlagt skifte mellem os og Morten. Den primære årsag er, at det er hårdt job, og med Mortens bopæl nord for København og arbejdsplads ved Aabenraa er det et hårdt kuffertliv, som gør, at det ikke holder i længden. Derfor har vi over en periode været enige om at drøfte mulighederne for at skifte til friske kræfter," sagde Mads Middelboe,

Den endelige afsked med Morten Hellesen blev besluttet på et bestyrelsesmøde kort før jul, og i perioden frem til 1. marts, hvor Erik Barsøe Bohsen tiltræder, er det økonomidirektør Anders Aagaard Andresen, der som konstitueret direktør, leder virksomheden.

Kohbergs kommende chef har tidligere arbejdet i i Abena A/S i Aabenraa, hvor han var i 22 år – de sidste 13 år som adm. direktør. I 2014 skiftede Erik Barsøe Bohsen  så til Dansk Supermarked, hvor han i dag er indkøbsdirektør.

Ligesom det var et problem for Morten Hellesen, at der var langt fra hjemmet nord for København til det sønderjyske brødhovedkvarter, har det også været af betydning for Erik Barsøe Bohsen, at han kan barbere en del timer i bilen til og fra Dansk Supermarked-hovedkvarteret ved Aarhus væk.

"Jeg glæder mig til igen at kunne spise morgenmad med børnene. Og så tiltaler det mig, at jeg nu kommer til at sidde for bordenden og får ansvaret for, at virksomheden udvikler sig, og det skal ske i en tæt dialog med medarbejderne," siger Erik Barsøe Bohsen.

Kohberg-formand: Hårdt job at lede brødkoncernen

Kohberg siger farvel til femte direktør på fire år

Kohberg har nået milliarden

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier