FødevareWatch

NNF: EU skal betale, når selskaber rammes af boykot

NNF vil sende regningen videre til EU, når selskabers eksport rammers af handelskriser.

Foto: Jens Dreisling, Polfoto

Fagforbundene NNF og Dansk Metal er nu med udgangspunkt i den dyre Ruslandskrise ude med forslaget om, at EU bør betale for tabte arbejdspladser og indtjening under sådanne handelskriser.

Det skriver Ugebrevet A4.

”Der er ingen hjælp at hente for dem, der mister deres arbejde under en boykot som den russiske. Der ligger ingen puljer eller penge, og der er ikke gjort noget for at afbøde de konsekvenser, boykotten har haft for de her mennesker,” siger formand for NNF Ole Wehlast.

Ideen er at EU-fondsmidlert skal kompensere de ramte virksomheder samt de fyringsramte medarbejdere. Arla og Dansk Industri har sympati for ideen – spørgsmålet er hvordan man får det udført korrekt i praksis.

”Hvis man gennemfører sådan et initiativ, er det ekstremt vigtigt, at man får en ensartet behandling af de sager, der måtte være, og at man kan dokumentere et entydigt tab, der kan henføres direkte til sanktionerne. Og det er ikke så nemt," siger Peter Thagesen, underdirektør hos Dansk Industri.

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier