FødevareWatch

Uhrenholt kalder på skatteaftaler med Afrika

Handelsselskabet Uhrenholt er godt i gang med at fylde varer på afrikanske hylder, men hvis den tendens skal fortsætte, skal der dobbeltbeskatningsregler til.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Det traditionsrige familieejede selskab Uhrentholt sælger i dag varer til vestafrikanske lande via lokale distributører.

Finansdirektør i selskabet, Flemming Windfeld, mener imidlertid, at der skal indføres dobbeltbeskatningsoverenskomster (DBO) med de afrikanske lande, hvis den tendens skal fortsætte. Det skriver Børsen.

”Hvis jeg ikke kan finde en dobbeltbeskatningsoverenskomst, der sandsynliggør for mig, at hvis jeg betaler noget skat i Nigeria, så får jeg en kredit for det i min koncern, så er det svært at lave et regnestykke, der retfærdiggør at være tilstede dernede,” siger han til avisen.

DBO'er er aftaler mellem to stater, der sikrer, at virksomheder og borgere er beskyttet mod at blive beskattet i begge lande, og reglerne er afgørende for Uhrenholts muligheder for for alvor at bide sig fast i de afrikanske vækstøkonomier, fastslår finansdirektøren.

”På sigt er Afrika det største markedspotentiale, vi kan se som europæiske virksomheder. Der går bare tid, før hvert enkelt marked har kritisk masse til et lokalt setup, men på sigt vil det være et krav, at der er en form for skattemæssig struktur,” siger ”Windfeld.

Danmark har i dag otte DBO’er med afrikanske lande. Både Dansk Erhverv og Dansk Industri mener, at den danske stat bør arbejde for at gennemføre flere af disse skattemæssige aftaler med afrikanske vækstlande.

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier