Baresso-stifter træder ind i kendt chokoladefirma

Kenneth Luciani, som i de seneste uger har været i vælten med rygterne om et muligt Baresso-salg, er kommet ind i bestyrelsen hos et af landets anerkendte chokoladehuse.
Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten
Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten

For knap 14 dage siden rislede nyhedsstrømmen over med flere artikler med stifter og direktør af Baresso-kæden, Kenneth Luciani, der sammen med aktionærerne angiveligt var klar til at sælge ud af livsværket, kaffekæden som de har bygget op over de seneste 15 år. En kæde som i dag består af mere end 30 kaffebarer og et større antal mindre udskænkningscafeer.

Baresso-direktør bekræfter: Vi afsøger markedet

Nu rammer Kenneth Luciani så igen spalterne med en nyhed om, at han skal sidde i bestyrelsen hos den hæderkronede og 81-årige producent af kvalitetschokolade Sv. Michelsen. Udover kaffemanden Luciani er også Peter Reumert Schaltz indtrådt i bestyrelsen. Han sidder i flere bestyrelser, heriblandt A/S Øland Butikscenter og Østjysk Vinforsyning.

Selskabet har været igennem en mindre turnaround ledt af adm. direktør Daniel Paetsch.

Et kig på regnskabet for 2013/2014 viser, at man har drejet på de rigtige håndtag i det økonomiske maskinrum, og selskabet kom ud af året med en bruttofortjeneste på 18,2 mio. kr. mod 10,7 mio. kr. året forinden, mens bundlinjen i samme periode blev vendt fra et minus på 1 mio. kr. til et plus på 561.055 kr.

"Vi har ændret markant på de interne forretningsgange. For det første er vi vendt tilbage til rødderne, hvor der er fokus på kvalitet og helhedsoplevelsen, når man som forbruger køber et Sv. MIchelsen-produkt. For det andet har vi lukket halvdelen af vores 20 butikker, så vi i dag har omkring halvt så mange medarbejdere som for et år siden," har Daniel Paetsch tidligere udtalt til Børsen.

Daniel Paetsch tiltrådte stillingen tilbage i januar 2013, efter knap fem års arbejde i Toms Gruppen som Vice President Strategy and M&A. Direktøren fik sammen med jobbet en ejerandel i Sv. Michelsen Chokolade på 49 pct.

I årene fra 2007 og frem til udgangen af 2012 gennemgik virksomheden, der har eksisteret i 83 år, et glidende generationsskifte, hvor sønnen Nicolas Dorff blev adm. direktør, og efterfølgende overtog aktiemajoriteten i Sv. Michelsen fra forældrene Rita og Kjeld Dorff. Han sidder i dag som bestyrelsesformand i selskabet, og som direktør i Dorff Christiansen Holding, der ejer de resterende 51 pct. af aktierne i Sv. Michelsen.

Snart bliver det dyrere at købe chokolade

Kendt chokoladefirma til Kina med Den Grimme Ælling

BonBon-stifter opkøber Samba-flødebollerne

Høj vækst for salg af luksuschokolade

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også