GuldBageren går i betalingsstandsning

Bagerkæden indgiver begæring om rekonstruktion og vil nu forsøge at finde en vej frem for kæden, der tæller 34 selvstændige bagermestre.
Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv
Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

GuldBageren, der var tæt på konkurs før jul, tager nu det første skridt i sin redningsplan.

Den frivillige bagerkæde skriver i en meddelelse, at den har indgivet en begæring om rekonstruktion, hvilket betyder til, at den går i betalingsstandsning, og nu skal forsøge at finde frem til en aftale med sine kreditorer. Lykkedes det ikke, går den konkurs.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at den seneste tid har været hård. Det har været svært for både ledelse og medlemmer at erkende, at det ikke er realistisk at fortsætte driften uden tilpasninger," udtaler direktør og bestyrelsesmedlem i GuldBageren A/S, Michael Mikkelsen.

GuldBageren har været i problemer, siden Danske Bank trak sig som bankforbindelse sidste år, og rekonstruktionen skal sikre, at kæden, der består af selvstændige bagermestre, kan fortsætte i en ny og forbedret udgave.

"En succesfuld rekonstruktion vil for os som bagere betyde, at vi på ny kan få skabt den sunde og velfungerende kæde, som skal give os overskud til igen at fokusere hundrede procent på vores fag og det, vi i virkeligheden brænder for, nemlig at bage godt brød til vores kunder,"siger Michael Mikkelsen.

Den truende konkurs har været kendt siden kort før jul, hvor kæden bad om en håndsrækning fra sine medlemmer for at sikre driften, indtil ledelsen kunne lægge en fremadrettet plan.

På et ekstraordinært møde skød over 40 bagermestre hver 20.000 kr. i den slukne fælleskasse, mens 14 valgte at forlade kæden, der fungerer som et indkøbs- og marketingsfællesskab.

Med rekonstruktionen får GuldBageren, der havde et underskud på 1,2 mio. kr. sidste år, tid til at skaffe nye penge og forsøge at finde en vej fremad.

GuldBageren afværger truende konkurs

Kendt bagerkæde er truet af konkurs

Bagerigrossist på jagt efter nye forretningsben

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også