FødevareWatch

Glemsom Arla-rival må ikke eksportere til USA

Den new zealandske mejerigigant Fonterra fik ikke søgt om godkendelse til at eksportere sine produkter til USA i tide og kan ikke sælge direkte til landet i 2015. Den økonomiske betydning af miseren er dog begrænset, siger en direktør for selskabet.

Foto: Fonterra/ PR

Der må sidde nogle medarbejdere med røde ører i den new zealandske storkoncern og Arla-rival Fonterra denne mandag. Pga. en menneskelig fejl har verdens største eksportør af mejeriprodukter nemlig misset en vigtig deadline i USA, som nu betyder, at man ikke må eksportere sine produkter direkte til landet.

Det skriver Wall Street Journal.

”Pga. en menneskelig fejl har vi overskredet en deadline, som betyder at Fonterra (den amerikanske afdeling, red.) ikke i tide fik ansøgt om licenser til at importere new zealandsk ost til USA i 2015,” siger Kelvin Wickham, der er direktør for Global Ingredients i selskabet, ifølge avisen.

De amerikanske forbrugere kan dog stadig købe Fonterras ost, men det bliver under et andet navn. Selskabet har nemlig været nødsaget til at indgå aftaler med andre new zealandske selskaber, der har bedre styr på papirarbejdet end Fonterra, forklarer direktøren til avisen.

Han tilføjer, at man formentlig skal betale gebyrer til disse selskaber, men understreger, at de økonomiske konsekvenser af hele sagen vil være begrænsede.

Den samlede, årlige eksport af mejeriprodukter fra New Zealand – hvoraf Fonterra står for langt størstedelen – er på 14,5 mia. new zealandske dollars eller godt 69 mia. kr. Men eksporten af ost til USA stod i 2013 for 33 mio. dollars eller omkring 158 mio. kr.

Fonterra vil hente mælk uden for andelskredsen

Fonterra forventer fordobling af Kina-salget i 2020

Kina fjerner forbud mod Fonterra-produkter

Fonterra kan tabe stort på Ebola

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier