FødevareWatch

Danish Meat Company erklæret konkurs

Det nordjyske slagteri Danish Meat Company A/S har været så hårdt ramt af de russiske sanktioner, at slagteriet nu erklæres konkurs.

Foto: Colourbox

Ifølge Guldborgsund Avis har skifteretten i Hjørring erklæret slagteriet Danish Meat Company i Vrå konkurs.

Slagteriet, der næsten udelukkende producerede produkter, som blev sendt til Rusland, har siden sanktionerne mellem EU og Rusland trådte i kraft, levet en særdeles ombrust tilværelse.

Selskabet bag Danish Meat Company har danske, finske og russiske investorer, og det blev etableret i 2012. Første regnskabsår havde selskabet et underskud på knap 45 mio. kr. Mikhail Matveenko er i regnskabet noteret som adm. direktør. Målsætningen på Danish Meat Company var fra start, at man ville nå op på 10.000 svineslagtninger om ugen.

Tilbage i februar 2014 måtte Danish Meat Company fyre 90 ansatte, efter der blev fundet svinepest i Litauen, og det kostede Danish Meat Company salg til deres største eksportmarked Rusland, der lukkede for køb af svinekød fra Europa.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

I tiden siden arbejdede folkene bag slagteriet på højtryk for at skabe kontrakter uden om Rusland, og fokus var især rettet mod især Hviderusland.

"For når svinepest-embargoen bliver ophævet, vil det være vigtigt at have opdyrket nye markeder uden om Rusland, på grund af den aktuelle krise mellem Rusland og EU," sagde produktionsdirektør Bente Justesen til DR tilbage i marts 2014.

FødevareWatch har forgæves forsøgt at indhente en aktuel kommentar fra Bente Justesen.

Ukraine-krise lammer dansk svineeksport

Fødevarestyrelsen: Russerne mistænker én dansk virksomhed

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier