Meyer-ejer i politisk søgelys

De nye britiske ejere af Løgismose-Meyer-fusionen L+M Aps, kapitalfonden IK Investment Partners, der har hjemme på Jersey i Den Engelske Kanal kritiseres for at tænke i skatteunddragelse.
Foto: Finn Frandsen/Polfoto
Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Forleden var det mobilselskabet 3, der kom en tur i maskinen, efter at det kom frem, at kapitalfonden, som ejer selskabet, ikke betaler ret meget i skat til den danske stat.

I dag sendes nogenlunde samme kritik i retning af ejerne bag cateringvirksomheden Meyer Kantiner, der blandt andet driver Christiansborgs egen kantine, Snapstinget.

Det skriver Ekstra Bladet.

Kapitalfond køber Meyers og Løgismose

Meyer Kantiner, der er en del af L+M Aps, ejes af den britiske kapitalfond IK Investment Partners, som har hjemme i skattelyet Jersey i Den Engelske Kanal, indgik sidste sommer en ny forpagtningsaftale med Snapstinget, og nu går kritikken på, at kapitalfondens udbytte fra politikerkantinen via et skuffeselskab i Luxembourg havner i skattely på Jersey.

Flere eksperter betegner i avisen metoden som en typisk skattelykonstruktion, og på de sociale medier står politikerne tirsdag morgen i kø for at kritisere aftalen med Meyer Kantiner.

IK Investment Partners købte i november Løgismose og Meyer Holding for omkring 800 mio. kr., og sidder i dag på 55 pct. af fusionens aktier. De resterende aktier er fordelt mellem Claus Meyer og Michael Grønlykke, der efter hver at have indkasseret en kontant gevinst 280 mio. kr. for salget, har investeret omkring 30 pct. af deres fortjeneste i det nye selskab.

IK Investment Partners har ikke ønsket at udtale sig til avisen.

Løgismose-mand langer ud efter fødevarebranchen

Løgismose-Meyer opkøb godkendt

Meyer og Løgismose styrker hinandens brands

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også