Ugebrev: Chr. Hansens regnskab skal afkræfte usikkerhed

Trods en stigning i aktiekursen på 39 pct. op til onsdagens regnskab og kursfald herefter, står Chr. Hansen ikke over for et længerevarende kursfald, skriver Økonomisk Ugebrev Formue.
AF RITZAU FINANS

Trods en stigning i aktiekursen på 39 pct. op til onsdagens regnskab og kursfald herefter, står Chr. Hansen ikke over for et længerevarende kursfald, selvom aktien er dyr.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue, der dog noterer, at aktien handles til en ventet P/E for 2015 på 31,4 mod branchemedianen på 19,2.

"Så høj en værdiansættelse i forhold til konkurrenterne efterlader ikke nogen margin i forhold til markedets forventninger, og det var baggrunden for onsdagens kursfald," vurderer ugebrevet.

Det er dog ifølge ugebrevet ikke ensbetydende med, at Chr. Hansen nu står foran et længerevarende kursfald.

"Selskabet lever indtil videre op til de udmeldte forventninger, og første kvartalsregnskabet i 2013 demonstrerede, at man ikke kan konkludere på helårsbasis allerede efter det første kvartal," konstaterer ugebrevet.

Samtidig peger man på, at halvårsregnskabet bliver afgørende for Chr. Hansens kursudvikling i 2015, og indtil det enten be- eller afkræfter den usikkerhed som kvartalsregnskabet for første kvartal skabte, forventer ugebrevet en sidelæns bevægelse i aktiekursen.

Derfor sænker ugebrevet anbefalingen fra "køb" til "hold" med et kursmål på 275.

Chr. Hansen lukkede fredag i 264,80 kr.

Chr. Hansens skuffende regnskab giver ryk hos analytikere

Chr. Hansen-direktør: Vi har undervurderet Kina 

Kursklø til Chr. Hansen efter kedeligt regnskab

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også