FødevareWatch

Ugebrev: Chr. Hansens regnskab skal afkræfte usikkerhed

Trods en stigning i aktiekursen på 39 pct. op til onsdagens regnskab og kursfald herefter, står Chr. Hansen ikke over for et længerevarende kursfald, skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

Trods en stigning i aktiekursen på 39 pct. op til onsdagens regnskab og kursfald herefter, står Chr. Hansen ikke over for et længerevarende kursfald, selvom aktien er dyr.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue, der dog noterer, at aktien handles til en ventet P/E for 2015 på 31,4 mod branchemedianen på 19,2.

"Så høj en værdiansættelse i forhold til konkurrenterne efterlader ikke nogen margin i forhold til markedets forventninger, og det var baggrunden for onsdagens kursfald," vurderer ugebrevet.

Det er dog ifølge ugebrevet ikke ensbetydende med, at Chr. Hansen nu står foran et længerevarende kursfald.

"Selskabet lever indtil videre op til de udmeldte forventninger, og første kvartalsregnskabet i 2013 demonstrerede, at man ikke kan konkludere på helårsbasis allerede efter det første kvartal," konstaterer ugebrevet.

Samtidig peger man på, at halvårsregnskabet bliver afgørende for Chr. Hansens kursudvikling i 2015, og indtil det enten be- eller afkræfter den usikkerhed som kvartalsregnskabet for første kvartal skabte, forventer ugebrevet en sidelæns bevægelse i aktiekursen.

Derfor sænker ugebrevet anbefalingen fra "køb" til "hold" med et kursmål på 275.

Chr. Hansen lukkede fredag i 264,80 kr.

Chr. Hansens skuffende regnskab giver ryk hos analytikere

Chr. Hansen-direktør: Vi har undervurderet Kina 

Kursklø til Chr. Hansen efter kedeligt regnskab

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier