FødevareWatch

Kendt chokoladefirma til Kina med Den Grimme Ælling

Med et nyt og utraditionelt samarbejde vil Sv. Michelsen Chokolade forsøge at få hul på et kinesisk eksporteventyr.

Foto: Colourbox

Sammen med den nystartede virksomhed The Fairytale Company of Denmark håber producenten af eksklusiv chokolade, Sv. Michelsen Chokolade A/S, at få succes på det store kinesiske marked, skriver Confectionerynews.com.

Ideen går ud på, at The Fairytale Company of Denmark leverer en gavebog indeholdende H.C. Andersen-eventyret Den Grimme Ælling, som ud over historien også indeholder chokolader fra den danske producent, som i år også satser på at skabe sig adgang til hylderne i den eksklusive del af de større kinesiske supermarkeder.

Det er eventyrvirksomheden, som primært stiler mod at arbejde i B2B-segmentet, der har taget kontakt til Sv. Michelsen, men her er man helt med på det potentiale, som ideen kan rumme.

"Kina er et signifikant marked for en lille virksomhed som vores, og The Fairytale Company of Denmark's fokuserede gavetilgang passer os meget fint," udtaler Daniel Paetsch, der er adm. direktør i Sv. Michelsen Chokolade til hjemmesiden.

Det Hvidovre-baserede Sv. Michelsen Chokolade A/S kom ud af regnskabsåret 2013/2014 med en bruttofortjeneste på 18,2 mio. kr. mod 10,7 mio. kr. året forinden, mens bundlinjen i samme periode er vendt fra et minus på 1 mio. kr. til et plus på 561.055 kr.

Den nuværende direktør, Daniel Paetsch, tiltrådte stillingen tilbage i januar 2013, efter knap fem års arbejde i Toms Gruppen som Vice President Strategy and M&A. Direktøren fik sammen med jobbet en ejerandel i Sv. Michelsen Chokolade på 49 pct.

I årene fra 2007 og frem til udgangen af 2012 gennemgik virksomheden, der har eksisteret i 83 år, et glidende generationsskifte, hvor sønnen Nicolas Dorff blev adm. direktør, og efterfølgende overtog aktiemajoriteten i Sv. Michelsen fra forældrene Rita og Kjeld Dorff. Han sidder i dag som bestyrelsesformand i selskabet, og som direktør i Dorff Christiansen Holding, der ejer de resterende 51 pct. af aktierne i Sv. Michelsen.

BonBon-stifter opkøber Samba-flødebollerne

Høj vækst for salg af luksuschokolade

Sv. Michelsen atter i plus

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier