FødevareWatch

Arla kaprer kontrakt fra Dairy Crest

Det britiske mejeri Dairy Crest mister en tredjedel af sine leverancer til detailgiganten Morrisons til Arla.

Foto: Carsten Andreasen/POLFOTO/arkiv

Fra marts i år sætter Arla sig på en tredjedel af de leverancer til Morrisons, som hidtil har haft Dairy Crest som afsender.

Det skriver thegrocer.co.uk.

I en konkurrencepræget udbudsrunde lykkedes det Arla at lande kontrakterne, ligesom det lykkedes skotske Graham’s the Family dairy at opnå kontrakter på mælk og smør til detailkædens butikker nord for grænsen.

Dairy Crest forventer ikke, at den nu mindre leverance til Morrisons vil have en ”væsentlig indflydelse” på selskabets resultater for regnskabsåret, som afsluttes 31. marts.

Koncernen forventer heller ikke, at de nye kontraktarrangementer vil have ”væsentlig indflydelse” på de kommercielle vilkår for det forestående salg af Dairy Crests mejeriaktiviteter til den tyske mejerikæmpe Müller.

Müller vil betale 80 mio. euro for at overtage mejeriaktiviteterne fra Dairy Crest - penge som skal falde kontant, når aftalen går endeligt igennem efter at være blevet godkendt af de relevante konkurrencemyndigheder og Dairy Crests aktionærer.

Arla speeder op globalt for at vende krisen

Arla bøjer sig for pres fra NGO

Mere fra FødevareWatch

Storfisker lider milliontab

Efter flere år med overskud fik den nordjyske storfisker Gullak Arngrimsson i 2020 underskud i GTM Holding ApS, der ejer Rederiet Ruth. Storfiskeren ejer fiskekvoter for 730 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier