FødevareWatch

Arla kaprer kontrakt fra Dairy Crest

Det britiske mejeri Dairy Crest mister en tredjedel af sine leverancer til detailgiganten Morrisons til Arla.

Foto: Carsten Andreasen/POLFOTO/arkiv

Fra marts i år sætter Arla sig på en tredjedel af de leverancer til Morrisons, som hidtil har haft Dairy Crest som afsender.

Det skriver thegrocer.co.uk.

I en konkurrencepræget udbudsrunde lykkedes det Arla at lande kontrakterne, ligesom det lykkedes skotske Graham’s the Family dairy at opnå kontrakter på mælk og smør til detailkædens butikker nord for grænsen.

Dairy Crest forventer ikke, at den nu mindre leverance til Morrisons vil have en ”væsentlig indflydelse” på selskabets resultater for regnskabsåret, som afsluttes 31. marts.

Koncernen forventer heller ikke, at de nye kontraktarrangementer vil have ”væsentlig indflydelse” på de kommercielle vilkår for det forestående salg af Dairy Crests mejeriaktiviteter til den tyske mejerikæmpe Müller.

Müller vil betale 80 mio. euro for at overtage mejeriaktiviteterne fra Dairy Crest - penge som skal falde kontant, når aftalen går endeligt igennem efter at være blevet godkendt af de relevante konkurrencemyndigheder og Dairy Crests aktionærer.

Arla speeder op globalt for at vende krisen

Arla bøjer sig for pres fra NGO

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier