FødevareWatch

Kursklø til Chr. Hansen efter kedeligt regnskab

Med ingrediensproducenten Chr. Hansen som prygelknabe tager de danske aktier en puster onsdag efter to dage i træk med rekord til C20 Cap-indekset.

Foto: PR

Onsdag formiddag falder eliteindekset med 0,2 pct. til 833,34 - og Chr. Hansen er helt i bunden efter et regnskab, der på ingen måde fik investorernes tænder til at løbe i vand.

Chr. Hansen skuffede nemlig hele vejen ned gennem resultatopgørelsen, og samtidig bød selskabets regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/15 heller ikke på hverken en opjustering af forventningerne eller et aktietilbagekøbsprogram, som markedet ellers havde spekuleret i.

Chr. Hansen omsatte for 188,1 mio. euro i første kvartal mod ventet 190 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans, mens driftsresultatet (EBIT) blev 43,5 mio. euro mod ventet 48 mio. euro.

På bundlinjen voksede selskabets overskud efter skat til 29,8 mio. euro fra 29,2 mio. euro i første kvartal 2013/14, men analytikerne havde sat næsen op efter en fremgang til 34 mio. euro.

Det efterlader investorerne med en bitter smag i munden, og Chr. Hansen-aktien sendes ned med 5,4 pct. til 270,50 kr. - nok til en klar sidsteplads i C20 Cap-indekset.

For Novozymes er det dagen derpå efter et ganske flot regnskab for fjerde kvartal tirsdag. Det giver massivt fokus fra analytikerhånd onsdag, hvor Novozymes-aktien er genstand for en stribe justeringer af kursmål og anbefalinger.

Eksempelvis løfter Danske Markets sin anbefaling af enzymproducentens aktie til "køb" fra tidligere "hold", mens kursmålet løftes til 320 kr. fra tidligere 275 kr., og hos Handelsbanken løftes kursmålet til 315 kr. fra 275 kr., mens anbefalingen "akkumuler" gentages.

Nordea løfter sit kursmål til 330 kr. fra 310 kr. og gentager anbefalingen "køb", mens norske DNB løfter sit kursmål til 275 kr. fra tidligere 250 kr. Her hedder anbefalingen uændret "sælg".

Efter en stigning på 5,8 pct. efter regnskabet tirsdag svinger Novozymes-aktien onsdag formiddag omkring uændret. Ved 11.15-tiden falder den med 0,1 pct. til 289,90 kr.

Helt i toppen af C20 Cap-indekset stiger Genmab med 0,8 pct. til 415,10 kr. - uden nævneværdige selskabsspecifikke nyheder som understøttelse.

Blandt sidepapirerne har Vestjysk Bank en skidt dag, efter at banken har måttet tage store nedskrivninger på særligt lån til bankens landbrugskunder og opgive sit mål om at nå et nulresultat.

"Udsigterne for landbrugserhvervet i 2015 er aktuelt meget bekymrende som følge af store prisfald på mælk og svinekød. Forventningerne til omfang og varighed af meget lave afregningspriser er stærkt påvirket af handelskrisen mellem EU og Rusland og er meget usikre, skriver banken i en meddelelse onsdag.

Vestjysk Bank regner nu med nedskrivninger på 650-700 mio. kr. i regnskabet for 2014, og heraf står landbruget for omkring 60 pct. Med nedskrivningerne ser det nu ud til, at resultatet vil lande på et underskud på mellem 150 og 200 mio. kr., erkender Vestjysk Bank.

Basisresultatet ventet at blive på "næsten" 500 mio. kr.

Aktien falder med 8,7 pct. til 8,40 kr.

Chr. Hansen-direktør: Vi har undervurderet Kina

SEB: Godt med øget fokus på værdiskabelse i Novozymes

Chr. Hansen: Vil tage stilling til aktietilbagekøb senere

Marginerne skuffer over en bred kam i Chr. Hansen-regnskab

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier