FødevareWatch

Chr. Hansen: Vil tage stilling til aktietilbagekøb senere

For de analytikere, der havde ventet, at der i Chr. Hansens regnskab for første kvartal ville være et afsnit omkring igangsættelsen af et nyt aktietilbagekøbsprogram, var læsningen en skuffelse.

Regnskabet, der generelt ikke bød på opløftende meldinger, var nemlig ikke ledsaget af tilbagekøb af aktier. Chr. Hansens finansdirektør, Klaus Pedersen, forsikrer dog om, at der bliver taget stilling til selskabets overflydende likviditet i løbet af regnskabsåret.

"Vi er lige så engagerede, som vi altid har været, i at give overskudslikviditet tilbage til aktionærerne. Vi har valgt, at vi ikke gør noget her i første kvartal, men vi har stadigvæk en overskudslikviditet i niveauet over 100 mio. euro i løbet af året, som vi skal tage stilling til. Men der er ikke nogen beslutning på nuværende tidspunkt om, hvordan de skal håndteres," siger han.

Der var inden regnskabet også spekulationer om, at der kunne være en opjustering på vej fra ingredienskoncernen. Klaus Pedersen er bekendt med spekulationerne i markedet.

"Der har været tanker omkring, hvorvidt den stærkere dollarkurs kunne føre til en opjustering. Men det er værd at huske på, at vi guider på organisk vækst, der ikke er påvirket af dollarkurser, men som er renset for dem. Og vi guider på EBIT-margin, der heller ikke er væsentligt påvirket af dollarkursen, siger Klaus Pedersen.

I første kvartal leverede Chr. Hansen en EBIT-margin under pres. Den landede på 23,1 pct. - et stykke fra forventningen til årsresultatet om en EBIT-margin før særlige poster på over 26,5 pct.

Til gengæld lå den organiske vækst på 9 pct. på linje med forventningen om en organisk omsætningsvækst mellem 7-9 pct. i det skæve regnskabsår 2014/15.

Marginerne skuffer over en bred kam i Chr. Hansen-regnskab

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier