FødevareWatch

Nyt fødevaremarked i Kødbyen i København

Masser af små fødevareproducenter, kokke og andet godtfolk får nu chancen for at markedsføre deres varer i Kødbyen.

Foto: Jan Grarup/Polfoto/Arkiv

Små producenter af fødevarer får nu nye muligheder for at afsætte deres produkter i København.

Den 4. april åbner således Kødbyens Mad & Marked; her vil 70 stadeholdere kunne udbyde deres varer af den ene eller anden art – et tilbagevendende lørdagsmarked frem til og med september, fremgår det af projektmagernes hjemmeside.

Producenter kan booke en stadeplads eller flere gange, eller de kan booke for hele perioden.

”Vi vil se, hvad københavnere med en kok i maven kan, når de får muligheden. Vi vil se hvad vores yndlingsrestauranter, cafeer og grønthandlere kan, når de kommer lidt ud af komfortzonen. Vi vil lokke oplandets gode bondemænd og koner til byen, og vi vil give alle københavnere, spæd, ung og gammel, et marked i øjenhøjde med deres behov. Vi er både glade og ydmyge over at få lov til at skabe en oplevelse, der kan komme til præge København positivt i årene fremover,” fortæller Simon Bacon Aldinger Kullegaard, som sammen med Christian Lundgaard Astorp og Jacob Uhd Jepsen står bag det nye marked til aok.dk.

Konkurrent til Torvehallerne

Det nye marked kommer et stykke ad vejen i konkurrence med – eller bliver supplement til – de kendte Torvehallerne. Her skrev FødevareWatch i september 2014 om den nye konceptdirektør Niels Lønborg Brandt, der fremhævede, at markedspladsen skal være stedet, hvor små virksomheder får luft under vingerne og nytænker den danske madkultur.

”Vi vil gerne være arnestedet, hvor mindre producenter kan udvikle sig og skabe et fundament for at udvide deres forretning,” sagde han og pegede på, at 12,5 kvm i det indre København kan være starten på noget stort.

”Historisk har markedspladsen været der, hvor virksomheder startede. Hvis du tager Marks & Spencer, så startede de som et stade på et marked i Leeds, og den tradition for at udvikle virksomheder skal vi videreføre,” siger han.

Ny Torvehallerne-direktør: ”Kom nu med jeres ideer” 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier