FødevareWatch

Saltmastodont skifter ud i dansk direktion

Den store internationale Akzo Nobel-koncern skifter ud i direktionen for den danske saltforretning.

Den helt store spiller på det danske saltmarked, Akzo Nobel, har endnu en gang skiftet ud i direktionen, og dermed har de omkring 500 danske ansatte i den store hollandske koncern igen fået ny overordnet leder.

Eveline Isabella Gratzer forlod kort før jul direktionen, og som erstatning er direktør Laurent Hubert Francois Hanssen tiltrådt, skriver cvr-registeret i en meddelelse.

Eveline Isabella Gratzer kom kun til at lede virksomheden i en ganske kort overgang, efter at Karen Mariella de Lathouder i slutningen af september forlod posten som adm. direktør.

I Danmark består Akzo Nobel Salt A/S af det tidligere Dansk Salt i Mariager, men Akzo Nobel-koncernens hovedsæde finder man i i Holland. Udover saltvirksomheden er Akzo Nobel også store inden for produktionen og handlen med lægemidler, helsekostprodukter, farver og kemikalier. Blandt de mest kendte brands er Sadolin, Pinotex, International og saltproduktionen i Jozo Salt. 

Samlet beskæftiger koncernen omkring 57.000 medarbejdere og har aktiviteter i over 80 lande. Den samlede koncernomsætning beløb sig i 2013 til 14,6 mia. euro, eller hvad der svarer til knap 110 mia. kr.

I Mariager beskæftiger Akzo Nobel omkring 170 medarbejdere på saltfabrikken, hvor der produceres i omegnen af 600.000 tons salt om året til brug på køkkenborde såvel som på asfalten i vinterhalvåret.

Orkla tilslutter sig Norges kamp mod salt

Norske detailkæder fjerner saltet

Nyt studie: Farligt at spise for lidt salt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier