FødevareWatch

Skat intensiverer jagten på slikbanditter

Skat mistænker billige bland-selv-butikker for at snyde med moms og afgifter, og derfor vil myndighederne nu øge kontrollen.

Foto: Colourbox/Arkiv

Der er sket en sand eksplosion i slikbutikker i København de seneste år, hvor priserne er så lave, at det har ført til mistanke om snyd med moms og afgifter.

Derfor intensiverer Skat nu sin kontrol med bland-selv-butikkerne for at sikre sig, at statskassen får sin del af indtægterne fra de søde sager.

Det skriver Politiken.

”Vi vil i samarbejde med blandt andre Fødevarestyrelsens Rejsehold gennemføre flere aktioner i branchen både i forhold til butikker og importører – og så vil vi følge op på tidligere kontroller, så det er forholdsvis massivt det her,”  siger Preben Buchholtz, underdirektør i Skats afdeling for told og afgifter, til avisen.

Han fortæller, at myndighederne har en klar fornemmelse af, at der foregår ”organiseret import” og ”distribution af illegale slikpartier”.

Den øgede kontrolindsats bliver mødt med tilfredshed af Cloetta, mens Dansk Erhverv opfordrer Christiansborg til løse problemet ved at sænke sukkerafgiften.

Udsigt til politisk flertal for ændring af forhadt afgift

På sporet af slikmafiaen

Slikbutikker skal betale afgifter for en halv million

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier