FødevareWatch

Nyt håb for bornholmsk fjerkræproduktion

På en bornholmsk workshop blev der onsdag åbnet for muligheden for igen at få startet op i øens fjerkræproduktion, som sidste år stoppede med lukningen af Danpo-slagteriet.

Foto: POLFOTO

Med håbet om at genstarte produktionen af bornholmsk fjerkræ havde Bornholms Landbrug onsdag inviteret interesserede til en workshop om emnet.

Ifølge TV2 Bornholm var det ideen, at nogle af de fremmødte i fremtiden vil kaste sig over en ny produktion af enten kylling, and, eller gås på øen, hvor der siden Bornholmerhanens død sidste år ikke har været fjerkræproduktion.

Endnu en bornholmsk producent lukker ned

"Der er desværre nogle bornholmske produkter, vi ikke kan få," lød det fra Nicolai Nørregaard fra restauranten Kadeau, som udover at være et stort aktiv på øen også er at finde i København.

I forhold til en fremtidig løsning blev der blandt andet fremlagt ideer om at bringe et mobilt slagteri til øen, så øboerne på den måde kan få adgang til friskslagtet fjerkræ igen.

Det er ikke bare på slagtefronten, at det er småt med fjerkræene på Bornholm. Sidste år måtte også Bornholms Æg indstille produktionen, og dermed skal der altså i dag også sejles æg til øen.

Espersen vil hjælpe bornholmske projekter

Michelin-kokke i offensiven med mosteri

Madambassade skal kickstarte Bornholms fødevareklynge

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier