FødevareWatch

Britisk supermarkedskæde overrasker positivt

Den britiske supermarkedskæde WM Morrison får tirsdag opmærksomhed på London-børsen efter offentliggørelsen af tal for julesalget samt et kommende chefskifte.

Foto: Colourbox/Arkiv

Aktien i detailkæden WM Morrison stiger tirsdag med 5,1 pct. til 185,9 pence og ligger dermed helt i toppen af det toneangivende britiske FTSE 100-indeks. Det kommer efter offentliggørelsen af tallene for julesalget samt et chefskifte under opsejling.

WM Morrisons julesalg dykkede med 3,1 pct., men det var bedre end analytikernes estimat på minus 3,8 pct., skriver Financial Times.

"Selskabets udvikling er ikke så alvorlig, som nogle havde frygtet for perioden, og Morrison vil satse på, at ledelsesændringerne vil give strategien et frisk pust," siger Richard Hunter, der er aktiechef i Hargreaves Lansdown til Financial Times.

Fremtiden skal formes af en helt ny øverste ledelse. Administrerende direktør Dalton Philips, der har haft rorpinden under de sidste par års salgsnedgang, træder tilbage i forbindelse med årsregnskabet for 2014/15, der løber til og med januar.

Også bestyrelsesformand Ian Gibson stopper. Det sker i forbindelse med et bestyrelsesmøde 22. januar. Han efterfølges af viceformand Andrew Higginson, der tidligere har haft en direktørpost hos konkurrenten Tesco. Hvem, der skal være ny administrerende direktør efter Dalton Philips, er endnu ikke afgjort.

Pressede detailgiganter skærer i priserne

Campbell sænker forventninger trods vækst

Britisk detailkæmpe er presset af discountkæder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier