FødevareWatch

Voksende kapitalbehov i andelsselskaber

Egenkapitalen vokser i de store danske andelsskaber inden for fødevare- og agroindustrien - men soliditeten er fortsat markant lavere end i sektoren som helhed, viser analyse.

Foto: Colourbox

De danske andelsselskaber inden for fødevare- og agroindustrien er trods klar fremgang det seneste årti langt fra så godt polstrede i form af egenkapital som de øvrige danske aktører.

Mens andelsselskaberne sidder på cirka  60 pct. af omsætningen i den danske agro- og fødevareindustri, har den kun ca. 20 pct. af egenkapitalen. Det fremhæver seniorrådgiver Henning O. Hansen, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, i en analyse af andelsselskabers udvikling og betydning i den danske samfundsøkonom – set over perioden 2003-2013.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Gorillas fyrer 300 ansatte – fremtid i Danmark er uvis

Hård konkurrence på ”last mile delivery”-markedet får tyske Gorillas til at skære til og sadle om. Fremover vil fokus være på Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA, mens fremtiden for den danske forretning hænger i en tynd tråd.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier