FødevareWatch

Kohberg siger farvel til femte direktør på fire år

Morten Hellesen nåede at sidde som administrerende direktør i den store brødkoncern Kohberg Bakery Group i godt to år. Han er den femte direktør til at forlade posten siden 2011.

Kohberg skal have ny topchef for femte gang på fire år.

Kort før jul forlod Morten Hellesen posten som adm. direktør i Kohberg Bakery Group. Fremover er det økonomidirektør Anders Aagaard Andresen, der skal holde styr på bagerne og brødet i brødgiganten.

Det fremgår af en meddelelse fra CVR-registeret, hvor virksomheden skriver, at fratrædelsen er sket "efter gensidig aftale".

Morten Hellesen tiltrådte som direktør tilbage i november 2012, hvor han overtog posten efter en større omstrukturering i koncernen.

Han har 20 års erfaring inden for salg af dagligvarer. Inden han kom til Kohberg sad han som koncernchef i Danæg og har tidligere gennem otte år været chef for Kohbergs største konkurrent, Schulstad Brød.

Ifølge bestyrelsesformand Mads Middelboe er der tale om en planlagt udskiftning på direktørposten. Det siger han til FødevareWatch.

Kohberg-formand: Hårdt job at lede brødkoncernen

Femte direktør på fire år

Posten som øverste leder i brødkoncernen har været præget af udskiftninger de senere år. I 2011 forlod adm. direktør Jan Gerber posten som topchef i Kohberg for et job som kædedirektør i Fakta, og siden da har ejerne i holdingselskabet Koff sagt farvel til nu fire adm. direktører - bl.a. den tidligere Telia Danmark topchef Jesper Brøckner, der bestræd posten i blot et halvt år.

Den nyudnævnte konstituerede direktør, Anders Aagaard Andresen, kom ligeledes til Kohberg efter den store omstrukturering i 2012, og siden marts 2013 har han været økonomidirektør. Før det var har i mobilvirksomheden Brightpoint i 7 år, hvor han blandt andet bestred posten som finansiel direktør.

Omstruktureringen i Kohberg Bakery Group i 2012 betød, at man i dag har samlet de oprindelige selskaber, Kohberg Brød A/S, Kohberg Bakery Group A/S og Kohberg Foodservice A/S og fordelt aktiviteterne i tre divisioner – en for produktion og logistik, en anden for salg til detailhandlen og en tredje for det professionelle marked – catering og foodservice. Alt samlet under én koncernledelse der har hovedsæde i sønderjyske Bolderslev ved Aabenraa samt desuden produktion i Haderslev og Tåstrup.

Godt gang i ovnene

At der endnu en gang skiftes ud i direktionen står lidt i kontrast til de resultater, som bagerikoncernen har leveret på det seneste. For første gang i virksomhedens historie kunne man i 2013-regnskabet notere sig en omsætning på over 1 mia. kr. I forhold til 2012 steg omsætningen med 48,1 mio. kr. til sammenlagt 1.008,2 mio. kr. og på bundlinjen steg resultatet fra 2 mio. kr. til 24 mio. kr. i 2013.

Holdingselskabet Koff, som også ejer H.C. Andersen Bagergården A/S, isproducenten Isis og snackproducenten Crispy Foods. Kohberg producerer brød ud af faciliteter i Bolderslev og Tåstrup. Ledelsen i Koff udgøres af brødrene Jesper og Per Fogtmann.

Det er Kohberg, der trækker den absolut største del af Koffs forretning, som i 2013 havde en samlet omsætning på 1,296 mia. kr.

Omsætningen i moderkoncernen blev i 2013 løftet med 75 mio. kr. i forhold til 2012. Bundlinjen landede på 31 mio. kr., hvilket er et fald på 15 mio. fra foregående regnskabsår, men det skal ses i lyset af, at resultatet for 2012 inkluderer en betydelig avance ved Koffs salg af virksomheden FF Beton A/S til IBF i Ikast i 2012.

Familien Fogtmann holdt indtil 2011 formandsposten i bestyrelsen af Kohberg inden for familien. I 2012 blev der for første gang blandet fremmed blod ind i den øverste ledelse med valget af den mangeårige TDC-direktør Mads Middelboe som formand.

Kohberg-ejere vokser i stormvejr

Kohberg har nået milliarden

Her er de rigeste i Danmarks fødevareindustri

Koff vil øge sit internationale engagement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier