FødevareWatch

Burgerkæde vil være ny på børsen

En fremadstormende amerikansk burgerkæde vil snart kunne handles af fastfoodglade investorer på børsen i New York.

Foto: Jan Dago/polfoto

Den amerikanske burgerkæde Shake Shack vil snart kunne handles af fastfoodglade investorer på børsen i New York. Det står klart, efter at kædens grundlægger Danny Meyer mandag søgte om en tilladelse, til at udstede aktier for 100 mio. dollar, for at hente kapital til en udvidelse i USA og internationalt.

Det skriver Financial Times.

Kæden, der i 2001 startede med en enkelt pølsevogn, der kun solgte hotdogs i New Yorks Madison Square Garden, har siden udviklet sig til i dag at have 63 restauranter, der sælger fastfood-burgere i den dyre ende, fra USA til London og Dubai.

Shake Shacks børsnoteringsplaner understreger styrken af amerikanernes yndlingsfastfood-måltid. Burgermarkedet i USA er det største indenfor kategorien fastfood med et årligt salg på 72 mia. dollar i USA, mere end dobbelt så meget som kategoriens nummer 2, pizza.

Med børsnoteringen i New York håber selskabet at kunne tiltrække de afkast-hungrende amerikanske investorer, der indtil videre i år har kastet 96 mia. dollar efter 293 nye noteringer. Det er det højeste tal siden dotcom-boblen i begyndelsen af årtusindet.

"Det generelle humør i markedet for børsnoteringer fortsætter med at blive bedre, og hvis værdisætningerne holder stik, så vil investorerne sandsynligvis også tage godt imod Shake Shacks børsnotering," vurderer Oliver Pursche, direktør i investeringsvirksomheden Gary Goldberg Financial Services, til Financial Times.

Selskabet har udnævnt JPMorgan Chase og Goldman Sachs til at stå for børsnoteringen.

Nordamerikanske dagligvarekæder går sammen

Rigmand rydder op i fastfood-virksomhed

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier