Vietnamesisk kæde rykker ind i Torvehallerne

En kendt dansk-vietnamesisk familie er blandt de fem nye stadeholdere, der åbner i Torvehallerne i starten af det nye år. Konceptdirektør glæder sig over tilgangen.
De fire søskende, Anh Le, Son Le, Dung Le og Lam Le, driver sammen med deres forældre og Pierre Max Truchot den vietnamesiske restaurant Le Le samt tre takeawaysteder i København. Yderst til venstre deres mor Bach Yen. | Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv
De fire søskende, Anh Le, Son Le, Dung Le og Lam Le, driver sammen med deres forældre og Pierre Max Truchot den vietnamesiske restaurant Le Le samt tre takeawaysteder i København. Yderst til venstre deres mor Bach Yen. | Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Den familieejede restaurantkæde LêLê, der står bag en række københavnske spisesteder, åbner et nyt stade i Torvehallerne i det indre København.

Stadet hedder LêLê Banh Mi Daily, og som navnet antyder, vil der blive solgt vietnamesiske baguettes, mens det også vil være muligt at købe frisklavede gryderetter, salater og forårsruller.

Stadet vil desuden have et mindre udvalg af friske vietnamesiske råvarer og særlige dressinger og marinader, der indgår i retterne Ahn Lês kogebøger.

Familien Lê kommer oprindeligt fra Nordjylland og er især kendt for sin restaurant på Vesterbrogade i København. Derudover driver de fire søskende tre street kitchens og en cateringvirksomhed.

Niels Lønborg Brandt, der tiltrådte som ny konceptdirektør i Torvehallerne i september, glæder sig over, at det er lykkedes at få en aftale med den dansk-vietnamesiske familie.

"Det er rigtigt rart at få entreprenører ind, der kan være med til at løfte Torvehallernes profil. Hele familien, men især Ahn Lê, er kendt i medierne og har et godt ry i den gastronomiske verden, og jeg tror, at de bliver gode ambassadører for os," siger han til FødevareWatch.

Thailandske grøntsager og sund take away

Foruden LêLê Bahn Mi Daily byder Torvehallerne også velkommen til Victors Grønthandel, hvor det vil være muligt at købe grøntsager og frugt, der bliver importeret fra Thailand to gange om ugen.

Derudover åbner take away-stederne Retreat og Pick-up samt RAZspa, der bliver drevet af skønhedseksperten, Rasmus Raz Andersen.

De fem nye stadeholdere åbner i januar og februar, og de er samtidig Niels Lønborg Brandts første aftryk som konceptdirektør for Torvehallerne.

Den tidligere Løgismose-direktør afløste Jeppe Ulrich på posten i september, og han fortalte dengang, at han håber, at markedspladsen kan være med til at præge den danske madkultur.

"Jo mere de enkelte forbrugere kommer i kontakt med gode fødevarer, jo bedre bliver de til at kende kvalitet. Det er klart, at der er forskel på at købe en laksefilet i en gaspakket emballage og det at stå over for en fagmand i en fiskehandel. Lige meget hvor mange kronikker, man skriver om emnet, så lærer forbrugerne ikke at sætte pris på kvalitet, før de står med varerne mellem hænderne," sagde Niels Lønborg Brandt til FødevareWatch.

Ny Torvehallerne-direktør: ”Kom nu med jeres ideer”

Små producenter får ilddåb i Torvehallerne

Lokale varer hitter i supermarkedet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også