FødevareWatch

Coop betaler bøde i spamsag

Coop har overtrådt markedsføringsloven ved at sende reklamer til en forbruger, som flere gange havde frabedt sig det. Det har udløst en bøde til detailkoncernen.

Foto: Torben Stroyer/Ritzau Scanpix

Detailkoncernen Coop er en af i alt fem virksomheder, som Forbrugerombudsmanden i oktober 2014 politianmeldte for at have overtrådt markedsføringsloven.

I den konkrete sag afmeldte en forbruger sig flere gange elektroniske nyhedsbreve fra Coop ved at sende mail til kundeservices mailadresse, og dermed har koncernen forbrudt sig mod Markedsføringslovens § 6, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

To gange bekræftede Coop forbrugerens afmelding, men alligevel modtog forbrugeren efter hver afmelding nyhedsbreve fra dagligvareselskabet, og det førte til først en klage og derefter en sag, som er endt med en bøde på 10.000 kr. til Coop. Som det tredje af de fem dømte virksomheder, har Coop valgt at betale bøden.

”Når en forbruger frabeder sig flere reklamer, skal virksomheden også stoppe med at sende dem. Coop fortsatte med at sende reklamer, selvom forbrugeren flere gange havde afmeldt dem. Det er i strid med markedsføringsloven,” udtaler kontorchef hos Forbrugerombudsmanden, Benedikte Havskov Hansen.

Coop har til Forbrugerombudsmanden oplyst, at de uanmodede nyhedsbreve blev udsendt som følge af en hhv. teknisk og menneskelig fejl.

Forbrugerombudsmand: Arla skjulte reklame

"Metro ved udmærket, hvad det drejer sig om"

Ombudsmand: MRSA-smittede svinefarme skal frem i lyset

Kontorchef: Bøde til svampekartel er mærkbar

Arla afviser myndigheders priskritik

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier