FødevareWatch

Jørn A. Rullepølser kræver erstatning

Jørn A. Rullepølser kræver erstatning af Fødevarestyrelsen, som virksomheden anklager for at have begået alvorlige fejl i forbindelse med sommerens udbrud af listeria.

Foto: Jens Dresling

Jørn A. Rullepølser kræver erstatning af Fødevarestyrelsen, som virksomheden anklager for at have begået alvorlige fejl i forbindelse med sommerens udbrud af listeria. Det skriver DR.dk.

Konkret mener pålægsproducenten, at styrelsen handlede for langsomt i sagen, hvor 17 mennesker mistede livet efter at være blevet smittede med listeria, der stammede fra Jørn A. Rullepølsers fabrik i Hedehusene på Sjælland.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Statens Serum Institut fandt den 16. juli en direkte forbindelse mellem et smittetilfælde og en lammerullepølse fra Jørn A. Rullepølser.

Trods fundet lukkede Fødevarestyrelsen først produktionen på fabrikken tre uger senere den 11. august, hvilket har kostet Jørn A. Rullepølser et økonomisk tab på mindst to mio. kr.

Når der er et ansvarsgrundlag, så skal der betales erstatning"

Advokat Uno Ternstrøm
Styrelsen har siden erkendt, at den handlede for langsomt, og derfor kræver advokat Uno Ternstrøm nu, at virksomheden bliver kompenseret.

"Der ligger et ansvarsgrundlag, fordi Fødevarestyrelsen har erkendt sin forsinkelse. Ved at de har reageret for langsomt, påfører de virksomheden et tab. Når der er et ansvarsgrundlag, så skal der betales erstatning, sådan er den banale jura," siger han til DR.dk.

Advokaten hævder desuden, at Fødevarestyrelsen overreagerede, da den i forbindelse med lukningen gav ordre til, at alle Jørn A. Rullepølsers produkter skulle tilbagekaldes og destrueres.

Det skal koste mere at sjuske med farlige fødevarer

Rigsrevisionen vil kulegrave MRSA-indsats

Forbrugere har igen tillid til danske fødevarer

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier