Rapport: Stærk europæisk mejerisektor

Det ser godt ud for den europæiske mejerisektor over de næste ti år, fastslår EU-Kommissionen I en ny rapport. Danmark er ikke overraskende blandt de lande, der dominerer billedet.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det ser godt ud for mejeribranchen i Europa på den mellemlange bane. Det konkluderer EU-Kommissionen og European Dairy Association i en ny rapport.

Ifølge mediet FoodBev forudser de to parter i rapporten Prospects for agricultural markets and income 2014-2024, at mælkeproduktionen i EU vil stige med 12 mio. ton over de næste ti år og lande på et leje på i alt 158 mio. ton i 2024. Priserne i EU forventes dog at blive på et stabilt niveau på omkring 350 euro per ton i perioden.

På globalt plan ventes importen at stige med godt 2 pct. per år, og ifølge rapporten ”forventes EU at være den mest væsentlige bidragsyder til at imødekomme den globale efterspørgsel,” skriver FoodBev.

Ifølge det irske medie Agriland er det primært de sædvanlige mejerilande i EU, der vil stå for den stigende europæiske produktion frem mod 2024.

Produktionen forventes fremover i endnu højere grad at blive koncentreret i regioner med lavere produktionsomkostninger eller regioner, hvor industrien og landbruget har investeret mest i at øge kapaciteten, skriver EU-Kommissionen ifølge Agriland og peger på foregangslande som Danmark, Tyskland, Irland, Storbritannien, Polen, Holland og Frankrig.

”Made in Europe” hitter i Kina

Mejerier har ramt muren i Kina

Rabobank: Lave mejeripriser fortsætter det næste år

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også